Русия: Ученик взе за заложници целия клас и учителката

OFFNews Последна промяна на 13 май 2019 в 15:29 2320 1

Гимназията в Казан

Снимка tatarstan.vsedomarossii.ru

Ученик взе за заложници съучениците си от класа и учителката в гимназия №7 в руския град Казан, съобщава „Лента.ру“.

Въоръжен с кухненски нож и пневматичен пистолет, 17-годишният младеж блокирал изхода на класната стая и не пускал нито учениците, нито учителката. Сигналът за произшествието бил подаден на тел.112 след третия учебен час от родителите на ученичка. Много бързо „терористът“ е бил разоръжен и задържан.

Според официалното съобщение на милицията той влязъл в кабинета по руски език, седнал на мястото на преподавателя и сложил пищова и ножа на бюрото. Не е поставял никакви условия или искания, нямало и пострадали. Специалисти от вътрешното министерство на Татарстан започнали да работят с него, уточняват се мотивите му.

В края на април съдът в Перм осъди на 7 години затвор ученик, който с приятеля си устрои клане в местно училище през януари 2018 г., припомня изданието. През декември м.г. приятелят – бивш ученик от същото училище, получи присъда за 9 г. и 8 месеца и бе пратен във възпитателна колония. Двамата са били 16-годишни, когато сутринта на 15 януари м.г. пристигнали в училището с ножове, нахвърлили се на децата, а в касапницата пострадали 14 ученици и една учителка. По време на разследването тандемът не можал да даде обяснения за причините за кървавото нападение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови