Русия твърди, че най-малко 28 души са убити при удар срещу окупирания Лисичанск

OFFNews 04 февруари 2024 в 13:15 2606 2

Разрушената сграда

Снимка БТА/АП

Разрушената сграда

Най-малко 28 души са убити при атака срещу сграда в Лисичанск в окупирания от Русия регион Луганск в Източна Украйна, твърди ръководителят на региона, назначен от Москва. 

В изявление в Telegram ръководителят на самопровъзгласилата се Луганска народна република Леонид Пасечник каза, че службите за спешна помощ са спасили 10 души изпод развалините след "украинско нападение срещу сграда, в която се помещава пекарна".

Пасечник допълни, че е обявен за ден на траур в Луганската народна република за жертвите на атаката, предаде Си Ен Ен. 

Лисичанск беше превзет от руските сили през юли 2022 г., като стана последният град в ключовия район на Луганск в Източна Украйна, който падна.

По-рано тази седмица военното разузнаване на Украйна съобщи, че е потопило руски военен кораб край бреговете на Крим, нанасяйки поредица удари по Черноморския флот на Русия.

Миналия месец руското министерство на отбраната заяви, че е спряло украински дронове, насочени към Москва и Санкт Петербург. Също през януари петролно депо беше подпалено в резултат на удар на украински дрон в руския регион Брянск, граничещ с Украйна.

През декември Украйна атакува руския граничен град Белгород. Тогава загинаха най-малко 24 души, а ранени бяха 108. Русия отговори с ответни удари по Харков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

04.02 2024 в 19:52

И ... десетина годишна идея на руснаците за нашата страна: https://clubz.bg/2485-samo_v_klub_z_ruskiyat_poslanik_v_eritreya_da_kazah_che_tryabva_da_naritame_balgarite

11619

1

Танас

04.02 2024 в 18:30

Едва ли някой ще се изненада, ако и Лисичанск е ударен, както са домбили Бонбаса, а именно руската артилерия максимално възможно на запад и бой в източна посока…
 
X

Да помогнем на украинските деца!