Русия спря горещата линия с Пентагона

OFFNews 08 април 2017 в 08:55 11956 0

Министерството на отбраната на Русия е прекратило дейността на каналите на горещата линия, които са действали в рамките на двустранния меморандум за предотвратяване на въздушните инциденти в Сирия, предаде Интерфакс, цитиран от агенция "Фокус".

Това се е случило в полунощ на събота, 8 април. Действията на Русия идват, след като САЩ нанесоха ракетен удар по военно летище на правителствените сирийски войски в провинцията Хомс.

„В руското министерство на отбраната бе привикано военното аташе на САЩ към посолството в Москва, на което му бе връчена официална нота за преустановяването от страна на Русия, считано от полунощ на 8 април на изпълняването на задълженията по меморандума за взаимно разбиране“, заяви прес-секретарят на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

Той добави, че в петък през деня по военно-дипломатически канали в Пентагона е изпратена нота на руското Министерство на отбраната за прекратяване на действащите в рамките на меморандума канали за гореща линия.

Прес-секретарят на Пентагона Мишел Балданца заяви, че руската нота е била получена. „Да, ние получихме нотата от Русия, но не възнамеряваме да се впускаме в детайли“, посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови