Русия спира всички полети за връщане на руснаците от чужбина

OFFNews 03 април 2020 в 17:22 4721 2

От тази нощ (полунощ в петък срещу събота) Русия преустановява всички самолетни полети за връщане на руснаци и чужденци в Русия, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от БТА.

За източник на информацията се сочи една от големите авиокомпании. По думите му Федералната агенция за въздушен транспорт (Росавиация) вече е изпратила съответната телеграма. Информацията за пълно спиране от утре на международните полети е потвърдена от още един източник от отрасъла

В сряда руското министерство на външните работи каза, че 25 000 души, намиращи се в чужбина, са помолили да им се помогне да се върнат в страната си, предаде Ройтерс.

Московското летище "Домодедово" съобщи, че поради спиране на самолетните връзки с чужбина вече е затворило сектора си за международни полети, предаде ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8045

2

Edi Machikyan

04.04 2020 в 15:55

Причината е, че след като се задвижи процедурата за прибирането на гражданите от чужбина, рязко се повишиха случаите на положителните тестове. Над десет процента от завръщащите се от средиземноморието са с положителни проби. В болшинство те са без симптоми, но е нужна карантина. Местата за изолация са ограничени.