Русия с нова масирана атака по Украйна

OFFNews 13 януари 2024 в 13:08 6061 3

масираните атаки продължават

Снимка УНИАН

От декември Русия нанася масирани удари по Украйна

Русия предприе нова масирана ракетна атака по територията на Украйна, в която са използвани крилати, балистични и управляеми ракети с въздушно базиране, както и бойни дронове, съобщи Укринформ.

Русия е изстреляла 37 ракети и е пуснала три безпилотни летателни апарата. Осем ракети са свалени.

Повечето от използваните ракети са балистични, които летят с изключително голяма скорост и са много по-трудни за сваляне, съобщиха от Военновъздушните сили на Украйна. 

"Трябва да се отбележи, че повече от 20 от всички изброени (оръжия), които не са включени в броя на свалените, не достигнаха целите си в резултат на активни мерки за противодействие от страна на силите за радиоелектронна борба", се казва в изявлението.

Противовъздушната отбрана е свалила руски ракети в най-малко пет области на Украйна според представители на местните власти, предаде БТА. 

Полицията в северната Черниговска област публикува снимка на голям кратер, образуван от свалена ракета. "В резултат на падане на отломки от вражеска ракета са повредени няколко жилищни домове и нежилищни постройки, една сграда е практически разрушена", казва полицията. Няма пострадали хора.

От сутринта в Украйна е обявена въздушна тревога, предаде УНИАН.  Началникът на Днепропетровската област Сергей Лисак потвърди , че в града са чути експлозии. "От пет сутринта няколко пъти се чуха силни взривове в района", написа в Телеграм той.

По-късно военновъздушните сили призоваха жителите на Киев да се скрият в убежищата, тъй като ракетите се насочват към столицата, но тази заплаха беше почти веднага отменена. 

От декември Русия интензивно атакува Украйна с дронове почти всяка вечер. Масиран удар бе извършен на 29 декември 2023 г. Тогава, според ВВС, Москва е използвала 158 средства за въздушно нападение - ударни дронове и различни видове ракети. Силите за противовъздушна отбрана успяха да свалят 114 цели.

На 2 януари бе извършен нов масиран ракетен удар. Тогава Русия предприе масирана атака, използвайки дронове камикадзе и различни видове ракети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

13.01 2024 в 23:21

Айдеееееее, заминаха на няколко десетки хиляди руски пенсионери жалките подаяния. Нищо, бабьi еще нарожают! :Д

1236

2

БотоксПутю

13.01 2024 в 16:16

Според снимката Русия нанася удари с ХАЙМАРС?

7925

1

Trabajo

13.01 2024 в 16:00

това на снимката не е руско.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика