Русия с космическа провокация: развя в орбита флага на непризнатата Луганска република

Красимир Крумов 05 юли 2022 в 19:42 4304 6

Тримата руски космонавти развяха знамето на т. н. Луганска република за да отбележат

Снимка Роскомос

Тримата руски космонавти развяха знамето на т. н. Луганска република за да отбележат "Деня на великата победа" на Русия в Луганск

Хибридната война на Русия срещу Украйна и подкрепящата я общност се прехвърли в извънземна орбита, след като руските космонавти на Международната космическа станция развяха на борда й знамето на непризнатата сепаратистка Луганска народна република.

Пърформансът, с който Олег Артьомов, Денис Матвеев и Сергей Корсаков се присъединиха към поздрава на т. н. държавен глава на ЛНР Леонид Пасечник по повод на “Деня на великата победа”, предизвика възторг в руските медии и гневни реакции в Киев и по света.

Снимката беше публикувана от Руската космическа агенция, чиито шеф Дмитрий Рогозин е обявен в Украйна за военнопрестъпник, участващ в руската агресия срещу страната.

“Руски космонавти показват знамето, под което руските войски убиват жени и деца в Донбас и превръщат цели украински градове в пепел. Русия изнася своето варварство дори в Космоса - зоната на мира. Трябва да бъдат изключени от всички международни космически програми.” - реагира на провокацията говорителят на външното министерство на Украйна Олег Николенко.

Снимката беше приета с разочарование и гняв от редица знаменитости свързани с Космоса. Американският ветеран от НАСА Тери Вирт, който е пилотирал совалка и е бил командир на МКС по време на 16-годишната си кариера в американската космическа агенция написа: “Русия вече официално използва МКС за да насърчава своята незаконна и неморална война в Украйна, където убиват цивилни всеки ден. Не можем повече да го игнорираме.” Вирт тагна в туита си @nasa, @roscosmos, @DRogozin и @guardian.

На борда на МКС освен тримата руснаци работят още американските астронавти от НАСА Джесика Уоткинс, Робърт Хайнс, Кел Линдгрен, както и италианката Саманта Кристофорети от Европейската космическа агенция. Екипажите на НАСА и европейската агенция не са коментирали действията на космическите си колеги и съквартиранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

6

137

05.07 2022 в 22:14

Амии да пратят украйнците космическите си сили и да спрат тази провокация. Изобщо не разбирам защо се бавят и не действат

2051

5

Propaganda

05.07 2022 в 21:58

Абсолютни нещастия са орките.

Реват, че цял свят ги презирал, че все им се подигравали, че все са жертви, а тия микроби не спират с примитивната си, безсилна, пропаганда на рашизма и сродните форми на нацизма.

Нарушиха златното правило, че конфликтите от Земята не трябва да се пренасят там горе.

А тия чибурашки не разбират, че вече дори в Космоса няма да има балами, дето да си сътрудничат с тях. Раски боклуци.

9347

4

Анализи

05.07 2022 в 20:55

И десет знамена да развият това е територия на Украйна, призната от ООН. Иначе знаем, че путиновата простотия и наглост са безкрайни. Скоро ще бъде поставен на колене.

1973

3

autogentile

05.07 2022 в 20:33

Ха! На пръв поглед изглежда, че въшливите ватенки са препрали рашиския парцал на 90 градуса и синьото е оцветило бялото. Никаква фантазия у терористите!

2923

2

Cornucopia

05.07 2022 в 20:16

Простаци

3767

1

Име на профила

05.07 2022 в 19:52

Виждам, че прословутото съветско цирково изкуство е все още живо!
 
X

Да помогнем на украинските деца!