Русия прекрати предсрочно учебната година в Белгородска област

OFFNews 28 май 2023 в 16:18 3626 5

война

Снимка БТА

Децата няма да ходят на училище в Белгородска област.

Властите руската Белгородска област решиха учебната година във всички погранични общини да приключи предсрочно още от утре, за да се гарантира сигурността на децата, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Губернаторът Вячеслав Гладков написа в канала си в Телеграм: "Беше взето допълнително решение, че ще прекратим учебната година във всички седем погранични общини, включително и в Белгородски, Яковлевски и Новосколски градски окръг".

Вчера Гладков съобщи, че е попаднал под обстрел в Шебекино, като в рамките на денонощието градът е бил обстрелван общо пет пъти. По време на обстрела в Шебекинския район е загинал един човек, а трима души са били ранени, двама от които са на юношеска възраст. Децата са хоспитализирани в областната детска болница.

Тази сутрин Гладков каза, че нощта е преминала спокойно в пограничните райони на Белгородска област и че няма информация за обстрел или нови инциденти. Продължава лечението на ранените деца и при необходимост те ще бъдат изпратени в лечебно заведение в Москва, допълни той.

Същевременно Русия съобщи за атака с дронове на рафинерията в град Илски, Краснодарска област, която руските системи за противовъздушна отбрана са неутрализирали.

Ден по-рано Кремъл обяви, че Украйна е нанесла удар срещу тръбопроводни инсталации дълбоко в Русия. Киев почти никога публично не поема отговорност за нападения в Русия и на контролираната от Русия територия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

А по-рано днес руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира, тъй като Великобритания и западните страни продължават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА, цитирана от БНР.

Андрей Келин каза в интервю за Би Би Си, че действията на страните от НАТО и "особено" тези на Великобритания създават риск от това войната да се проточи и да възникне "ново измерение" на военните действия.

"Рано или късно, разбира се, тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не искаме това. Може да постигнем мир още утре", каза руският дипломат.

И допълни, че Русия разполага с "огромни ресурси“ и въпреки че сраженията продължават повече от година, неговата страна все още не е започнала да "действа твърде сериозно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

29.05 2023 в 09:39

Некакъв руский дрисък плашил гаргите в Лондон с некаква "ескалация" и видите ли накрая щели да почнат да действат насериозно!

Тъпа пропаганда за още по-тъпоглава народонаселение!!!
Нещастници...

705

4

Деспин Митрев

28.05 2023 в 19:51

Сега не трябва ли Украйна да признае Белгородска Република и след референдум да я присъедини към Украйна? И Русия да и помага? Нали Русия била против двойните стандарти и против нацизЪмЪТ? Смешни джуджета. Повече самалетоносачи нада.

2099

3

Mateevk

28.05 2023 в 16:40

Ами на шега, на майтап, били избили само край Бахмут 72 хиляди украинци и още 100-140 хиляди били осакатени. Това според Пригожин, прекръстил се наскоро на касапина на Путин. Но ако се отнесе тази абсурдна цифра към към загубите на нападащата страна, които винаги са в пъти по-големи, се получават стотици хиляди загинали. И вероятно са толкова и от двете страни от началото на войната, а това явно за руснаците е забавно, щом още не са почнали сериозно да сеят смърт и разрушения.

2550

2

alfakentavur

28.05 2023 в 16:29

Е хубава работа. Значи такъв е бил планът на "тридневната" "специална военна операция" щом това се случва. Ти да видиш!

345

1

Джендо Джедев

28.05 2023 в 16:24

Абе и у Рашка си живееха бая по-добре преди откачилият им фюрер да ги вкара в тия гОвна, а? ;)