Русия предупреди САЩ за скъсване на отношенията, ако я обявят за спонсор на тероризма

OFFNews 13 август 2022 в 08:59 11290 12

Кремъл

Снимка Архив

Москва предупреди Вашнгтон, че има риск за отношенията им

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за "държава спонсор на тероризма", съобщи високопоставен представител на руското външно министерство. 

Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка, заяви, че ако Сенатът на САЩ наистина сбъдне намеренията си да постави Русия в подобна категория, това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад.

"САЩ са предупредени", каза Дарчиев, цитиран от БТА. Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.

Дарчиев заяви, че ако той бъде приет, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва, допълва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

12

dolivo

23.11 2022 в 19:30

ах каква повърня извърна екранно име Беловеждов

а вие защо биете негрите?

фокусирайте се в момента какво се случва

няма бюджет или кредит натрупан от кой какво лошо нещо направил

в момента Русия си изхвърля залежалите оръжия в Украйна и тормози хората си, за да отвлече внимание от вътрешните си проблеми и пълна липса на конкурентноспособност , освен на помпане и копаене

Не се отклонявайте в носталгични или анализаторски погледи в миналото

Сега Русия се държи като терористична държава, Сега

210

10

Merc

13.08 2022 в 21:39

belovejdov

Личи си , че в уроците по граматика те е нямало никакъв.

Той Решетников такива тролове като тебе търси.

Без образование , без морал и без скрупули.

Нищо лично.

Дано ти се усладят копейките....

2744

8

AAA

13.08 2022 в 15:03

Защо само за спонсор ? Да я обяват за терористична държава каквато е !!!!!

318

6

Valioka

13.08 2022 в 13:42

рассия, драги ми тролове, няма моралното право да предупреждава никого за нищо... Разумният свят, предимно Европа, трябва да направи всичко по силите си и да се откъсне от енергийната си зависимост от тази терористична държава. След като рассия иска да практукува тероризъм , нека се занимава със страни като Севрна Корея, Куба и т.н. А що се отнася до САЩ, смятам, че каквато и политика да са водили, никога не са си позволили да обстрелват мирни градове и да избиват цивилни, деца и старци...

6386

5

Zlatko

13.08 2022 в 13:40

Не спряха да се заканват?!?! И тетка Митрофанова ни плаши, че ще затваря посолството. Получи й се до толкова, че успя да разлае Копейката, Румбата и Корнила.
Заплахите на тия са плямпане, по опасно е това, което отричат, че ще направят. Путя нямаше да напада Украйна…..,

9347

3

Анализи

13.08 2022 в 11:45

Тия нещастници на какво отгоре имат и претенции. Ок@к@ха света за нищо не стават, нищо не им работи в смотаната държава.