Русия предприе масирана ракетна атака тази нощ, ударени са Киев, Одеса и Харков

OFFNews 09 март 2023 в 07:50 5248 3

Украйна

Снимка GettyImages

Украйна

Серия руски ракетни атаки събуди Украйна в четвъртък сутринта. Експлозии са регистрирани в Киев, където са паднали най-малко 3 ракети, както и в Западната част на Украйна, а също в Харков и Одеса. Най-малко 15 са ракетните удари в Харковска област, съобщават световните агенции. В социалните мрежи се разпростарняват видеозаписи от взривове в столицата.

Атаките са били в изключително широк периметър, като поразени са градовете Житомир, Виница, Ровно, а на запад бомбардировките са застигнали Днепър и Полтава в Централна Украйна.

Удари е имало и по столицата Киев, черноморското пристанище Одеса и вторият по големина град в Украйна Харков. В няколко района е прекъснато електроподаването, съобщават местните власти, цитирани от Ройтерс.

"В резултат на масиран ракетен удар беше поразен обект от енергийната инфраструктура, има и щети по жилищни домове", посочи одеският областен управител. По думите му силите на противовъздушната отбрана са свалили част от ракетите и е възможно да последват и нови нападения. "За щастие, няма пострадали. Въведени са ограничения в електроподаването." - написа Областният управител на Одеса Максим Марченко в Телеграм.

Кметът на Киев Виталий Кличко също в Телеграм потвърди, че има нанесени удари в столицата Киев.

"Врагът нанесе около 15 удара по града и областта", посочи той също в Телеграм. "Инфраструктурата отново беше сред целите. Информацията за пострадали се уточнява." - заяви областният управител на Харков Олег Синегубов, цитиран от БТА. Синегубов е потвърдил 15 удара по града. Телеграм каналът "Rybar" съобщи, че една от ракетите е поразила ТЕЦ №5 в Киев. 40 процента от населението на столицата е останало без отопление.

В Одеса е поразена енергийна инфраструктура, прекъснато е електрозахранването. Ударени са жилищни сгради на много места. Няма съобщения за жертви.

Сведения за взривове постъпват и от северния град Чернигов и от западната Лвовска област, предаде Асошиейтед прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

09.03 2023 в 10:31

Абе вие защо не сте на жива верига около МОЧА? Др.Нинова трудно можеше по-подходяща дата да избере.

-1650

2

ob1

09.03 2023 в 09:20

Ударен ТЕЦ, значи нацистите са се крили в кондензаторния комин сигурно. Те "братушките" не бомбят цивилни цели, нали?
Скапани терористи!

345

1

Джендо Джедев

09.03 2023 в 08:24

Освободителите in action. Хубаво се живее в русский мир, няма спор! :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!