Русия покани талибаните на XXV Петербургски международен икономически форум

Красимир Крумов 07 юни 2022 в 12:21 3998 8

Джамал Насир Гарвал

Снимка Посолство на Афганистан в Русия

През април т. г. Москва прие представителя на забраненото в страната движение "Талибан" Джамал Насир Гарвал за временно управляващ делата на Афганистан в Русия.

Временно управляващият делата на Афганистан в Москва представител на талибаните Джамал Насир Гарвал ще участва в работата на XXV Петербургски международен икономически форум. Това съобщи ТАСС с позоваване на източник от дипломатическите кръгове.

На 6 април МВнР на Русия изпрати нота до афганистанското посолство, с която призна Гарвал, назначен от правителството на движението „Талибан“ (забранено в Руската федерация), за афганистански временно управляващ делата в Москва. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова определи това като стъпка към възобновяване на пълноценните двустранни дипломатически контакти, като подчерта, че все още е рано да се говори за официалното признаване на талибанския режим в Афганистан.

На 29 април министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че временно управляващият делата на Афганистан в Москва вече е започнал работа. Движението на талибаните все още не е извадено от списъка на терористическите организации в Русия. С приемането на Джамар Насил Гарвал Руската федерация стана четвъртата страна в света, установила дипломатически контакти с правителството на талибаните. Преди нея бяха само Туркменистан, Китай, и Пакистан.

Правителството на талибаните в Кабул, което управлява от август м. г. вече декларира, че ще продължи участието на страната в строителството на газопровода ТАПИ (Туркменистан-Афганистан-Пакистан-Индия), а в първото си интервю за ТАСС представителят на „Талибан“ в Москва потвърди интереса на страната към проекта. Афганистан изпитва недостиг на природен газ и се надява да достави нужните количества от Русия.

XXV Петербургски международен икономически форум ще се проведе на 15-18 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

8

Propaganda

07.06 2022 в 18:28

GB, само да вметна, че Китай дори не сяда близо до руските подчовеци. Няма вече полза от тях. Имаше, но до 80те г. Китай тогава изгря, а ссср си е дупка.
Търпеливо само изчаква как ще се развият загубите на раснаците, дотогава не провокира и уважава нашия Запад. Ние сме пазар, без еквивалент в света и Пекин знае това.

Дори напротив: откраднатите от руските фашисти западни самолети са със забрана да навлизат във въздушното пространство на Китай.

Китай заема само 1 страна - тази на Китай.

Китай има полза само от раската територия като суровинен придатък, главно апетити към Сибир. И ще го има. Китай е твърде голям вече, раските микроби да му гъкнат. Не Китай има нужда от Мордор, а обратното.

440

7

Pietro

07.06 2022 в 16:49

Орките най-накрая си намериха подходщи патньори. Талибаните са им лика прилика. Може да имат голям принос в наркобизнеса на руската мафиотска държава. В крайна сметка на рашистите мястото им е в Азия, те принадлежат там. Оттам са дошли и се връщат при корените си.

3714

6

GB

07.06 2022 в 16:01

Сборна, сговорна дружина, християнския свят пази! И свободата на словото, и суверенитета, и ...

Руснаците, талибаните, чеченците, туркмените, пакистанците, а и китайците.

2099

5

Mateevk

07.06 2022 в 15:10

А талибанки ще има ли на този форум? На Захарова много би подхождала подобна титла, ама за лош късмет се е родила не където трябва.

2073

4

Johnny B Goode

07.06 2022 в 14:31

Казват, че краставите магарета и през девет баира се надушвали.

2051

3

Propaganda

07.06 2022 в 13:09

Родните русофилисрици дали не получават гърчове, виждайки расистките си тероряги да се прегръщат единствено и САМО с радикални ислямисти?

Да ви чораме на руското джихадство, фенчета на израждане!

1037

2

PrinceOfDarkness

07.06 2022 в 13:05

Чеченци и сирийци в Украйна и талибани в Петербург кво стана нали бяха ''защитници на православието'''

-60

1

офф бее

07.06 2022 в 12:53

Екстраааа... Ама много се радвам за тях... Каква позитивна новина. Разширява се "руския мир"... Ще се завихрят едни икономически отношения, мани... Опиумен мак ли ще купуват?
 
X

Да помогнем на украинските деца!