Русия планира да прехвърли в Украйна военни части от базата си в Армения

Около 130 руски бойци са отказали да се сражават, се казва в доклад на Генералния щаб на украинската армия

OFFNews 18 март 2022 в 20:24 5438 2

Снимка УНИАН

Руската федерация планира да прехвърли отделни военни части от базата си в Армения във войната срещу Украйна, се посочва в оперативната информация на Генералния щаб на украинските въоръжени сили във фейсбук, цитирани от УНИАН.

"Продължавайки опитите за възстановяване на боеспособността на отделни части, участващи в бойни действия, военното ръководство на Руската федерация планира да прехвърли някои части от 102-ра руска военна база в Армения на територията на Украйна", се казва в изявлението.

Потвърдено е, че някои руски военнослужещи са отказали да участват в бойни действия поради ниското ниво на морално и психологическо състояние на руските окупатори след сблъсъците с украинската отбрана.

"По-специално в пункта за постоянна дислокация на 20-а мотострелкова дивизия от 8-а комбинирана армия на Южния военен окръг около 130 руски военнослужещи отказаха да участват в бойни действия", се казва в доклада.

Генералният щаб отбелязва, че личният състав на противника е деморализиран, а случаите на самоубийства и самонараняване се увеличават.

"Поради липсата на положителни резултати и невъзможността да се изпълняват поставените задачи се планира да бъде отстранен от длъжност полковник Вадим Панков, командир на 45-а отделна бригада от въздушнодесантните войски със специално предназначение на руските въоръжени сили. Той е обвинен в неизпълнение на бойна задача на летище Гостомел", се посочва в изявлението.

По-рано началникът на Киевската военна администрация генерал Николай Жирнов заяви, че руските окупатори в Киевска област не са в състояние да изпълняват заповедите на командването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2415

4

Пустиняк

19.03 2022 в 04:59

Тарабата кърти миФки! Стоте танка на Тарабата вероятно са последните на Джуджи.
Офф има нужда от ревизия на профилите.

2051

2

Propaganda

18.03 2022 в 22:17

Хахаххахаха, вече събират куцо, сакато ислямско руските фашаги, нема пушечно месо...действайте.

Освен с бомбене на невинни и убийствата на деца, руснаците с друг успех не могат да се похвалят в тази война.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки