Русия отново засипа с ракети украинските градове

OFFNews 31 октомври 2022 в 08:57 5406 7

в Киев
Руската армия нанесе нова серия ракетни удари срещу украинските градове тази сутрин.

Руската армия нанесе нова серия ракетни удари срещу украинските градове тази сутрин.

Ръководителят на областната военна администрация в Николаев Виталий Ким съобщи за ракети, прелетели над региона в посока север и северозапад. Олександър Вилкул, администратой в Кривой Рих, също съобщи, че в тази посока е била изстреляна група ракети.

Съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко твърди, че има информация за 40 вражески ракети във въздуха над Украйна.

Експлозии в Киев

В столицата се чуват експлозии. Според Олексий Кулеба, ръководител на Киевската военна администрация, в района на Киев е действала противовъздушна отбрана.

"Жители на Киевска област, силите за противовъздушна отбрана работят. Останете в подземията и на безопасни места", пише той.

Експлозии в Харков

Също така в социалните мрежи започнаха да се появяват съобщения за експлозии в Харков. Информацията беше потвърдена от ръководителя на Харковската военна администрация Олег Синегубов.

"Жители на Харков и региона, скрийте се! Окупаторите нанасят обстрел", пише той.

Кметът на града Игор Терехов съобщава за две "долитания" в Харков.

"Врагът е ударил обект от критичната инфраструктура на града", информира Терехов.

Експлозии в района на Виница

Освен това е нападнат и районът на Виница.

"Област Виница под ракетен обстрел! Противовъздушната отбрана работи. Останете в укритията, докато въздушната атака бъде прекратена. Погрижете се за себе си!", написа председателят на военната администрация там Сергей Борзов.

Експлозии в района на Черкаси

Игор Табурец, ръководител на военните в Черкаси, съобщава, че врагът е атакувал един от обектите на критичната инфраструктура в региона.

"Поради тази причина част от региона е без ток. Службите за спешна помощ работят", добави Табурец.

Експлозии в област Запорожие

Изпълняващият длъжността кмет на град Запорожие и секретар на Запорожкия градски съвет Анатолий Куртев заяви, че сутринта врагът е атакувал обект от критичната инфраструктура.

"Нападението предизвика прекъсване на електрозахранването в града. Информацията за жертвите и мащаба на щетите се уточнява", се казва в изявлението.

През изминалото денонощие руските нашественици нанесоха 4 ракетни и 5 въздушни удара и изстреляха над 90 ракети от множество ракетни установки.

Повече от 20 населени места в Николаев, Херсон, Харков и други региони на Украйна бяха поразени от руснаците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

8

ob1

31.10 2022 в 11:04

Скрий се нейде в на мечката си ... бърлогата, жалък путинист! Живее в ЕС и драпа да го направи кенеф като оркистан. Как е възможно някой да е толкова вреден за самия себе си?!? Ей ти го влака (щото самолети там не ходят вече), чемодана и отивай в обетованата земя.
Айде като си толкова отворен извади и сложи тука точките от прословутите Мински споразумения. Напиши кои от тях са нарушени, как, кога и от кого.

2550

5

alfakentavur

31.10 2022 в 10:16

Рашистан, който 8 месеца стреля по цивилни и разрушава гражданска инфраструктура, нарича нападението над военни кораби "тероризъм".
Няма такава наглост и безочие. Те са вече на бунището на историята. И продължават да копаят надолу.

3767

4

Име на профила

31.10 2022 в 10:12

Харесвам ентусиазма ти, но и там има проблеми. Ако наистина има студена зима ще започнат да се чуват все повече гласове от типа на Мъск - абе вие защо не живеете дружно? Дайте им Крим и да се свършва. И от този сорт.

Аз съм твърдо против това да се случи, имам рода в Харков и звъня със свито сърце всяка седмица. Просто не подценявам човешкия егоизъм, който и там го има в изобилие.

Както казах, оптимист съм - през ранната пролет, когато приключи обучението на поредните украински военни, и бъде доставена в пъти повече техника - очаквам пълен обрат, и скоро след това путлер капут. Ама трябва да сме единни през зимата.

2099

3

Mateevk

31.10 2022 в 10:05

Да забрави ли? Полека-лека да забрави и да се примири? Не че няма малоумници на Запад, но чак пък толкова! Западът вече е наясно, че на карта е поставено неговото собствено съществуване като такъв със съответните му ценности и правила и затова вече няма избор, освен да смаже машината на Путин. Иначе става страшно - за всички! А за забрава може да се говори след няколко века евентуално и то ако Русия се държи прилично, в което аз лично не вярвам, защото това е една доста самобитна цивилизация, както я определи и Путин.

3767

2

Име на профила

31.10 2022 в 09:54

Всяка ракета съкращава времето до края на войната. Ако роzzия беше карала по-цивилизовано, и избягвала да удря жилищни сгради, а и най-вече електроснабдителната инфраструктура - което ще доведе до необходимостта западът да доставя все повече електричество в Украйна - западното общество щеше лека-полека да се примири и да забрави.

Обаче така ги дърпат пряко за опашката, и в отговор виждаме все по-смели доставки на тежка техника от запад. Не е тайна, че в ход е програма за обучение на украински пилоти за Ф-15 и Ф-16 - защо ли? Ако могат с частична мобилизация и с 8 ХАЙМАРС-а да обърнат войната - представете си какво е когато имат повече, и по-разнообразна техника. Скоро идват и новите танкове, та да може путя да си тества армата-та (де да я имапш...)

Лека им пръст на загиналите.

-1655

1

ob1

31.10 2022 в 09:28

Ще се самоцитирам какво писах след новината за Севастопол - "А, да, знаем и какво ще последва. РуZнацитата ще изпаднат в поредния алкохолен делириум и пак ще бомбят цивилни."
Само дето за това не са необходими ясновидски способности. Достатъчно е да знаеш, че орките са злобно, страхливо и отмъстително племе.