Русия отменя COVID мерките навсякъде, освен в Кремъл

OFFNews 01 юли 2022 в 14:26 842 2

Кремъл

Снимка Pixabay

Кремъл, Москва

Русия обяви днес, че отменя всички мерки срещу разпространението на ковид, включително изискванията за носене на маски, отчитайки значителен спад в смъртните случаи причинени от заразата, предаде Ройтерс.

Въпреки това не изключи възможността за повторно налагане на мерките, ако ситуацията отново се влоши.

Досегашните противоепидемични мерки са отменени, включително носенето на маски, забраната за обществено хранене през нощта, както и редица други, съобщи федералната служба за защита на потребителите "Роспотребнадзор".

Според данни на службата 93 процента от потвърдените случаи са преминали леко или са били без симптоми.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза обаче днес на пресконференция, че въпреки решението на държавния регулатор, в Кремъл остават в сила всички антиковидни мерки, включително носенето на маски, съобщи ТАСС. Носенето на маски за посетители на сградите в Кремъл още не е отменено, каза Песков.

"Все пак става дума за резиденцията на държавния глава затова допълнителни мерки са съвсем разбираеми и обясними", добави той.

Броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Русия за последното денонощие е 3 155, а смъртните случаи съответно 53, съобщиха днес от федералния оперативен щаб за борба с инфекциите.

В Русия от началото на пандемията са регистрирани над 18 милиона случаи на заразата, починалите с COVID-19 са над 800 000, сочат данни на Ройтерс.

Въпреки бързо разработената руска ваксина "Спутник V", голяма част от хората в страната нямат доверие на управляващите и се страхуват от новите медицински продукти, отбеляза Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

01.07 2022 в 14:54

Ха-ха.

Да пазят главата!

А народа на тази глава може и да мре... Както, всъщност, винаги е било при тях!

2550

1

alfakentavur

01.07 2022 в 14:41

Не било Русия, а било СССР2.