Русия опитва атака на широк фронт, ракетни обстрели в районите на Харков и Днепропетровск

Ангел Марковски 07 август 2022 в 08:52 13358 22

Карта на бойните действия за последното денонощия на Института за изследване на войната -  ISW

Снимка ISW

Карта на бойните действия за последното денонощия на Института за изследване на войната - ISW

Русия се опитва да извърши мащабна атака на широк фронт в Украйна, а с ракети са обстреляни населени места в районите на Харков и Днепропетровск. Днепропетровска област отново е подложена на обстрел от страна на градове и урагани. Двама души бяха ранени в резултат на вражеските удари в Марханец, съобщи в Телеграм председателят на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко. "Една нощ с една тревога и четири обстрела. Отново беше горещо в два района - Никопол и Кривой Рог (родният град на президента Зеленски бел. ред). Руската армия изпрати 60 снаряда от Град в района на Никопол. Двама души са ранени в Марганец. 64-годишен мъж с рани е в болница. В града са повредени близо 50 частни къщи, няколко автомобила и автобусна спирка. Обстрелът е засегнал газопровод и електрическа мрежа. Няколко хиляди жители на Марган са без ток. На обекта работят електротехници. В община Червеногривко няма жертви или щети", съобщи той.

На 7 август сутринта окупаторите обстрелват с ракети два харковски района, съобщи кметът на Харков Игор Терехов, също в Телеграм. "Около 04:40 ч. Харков отново беше обстрелван. Поредица от експлозии. По предварителни данни са обстрелвани Новобаварски и Немишлянски район. Те бяха обстрелвани с ракети", съобщава той. Информацията за жертвите и разрушенията се уточнява.

На 6 август 2022 г. руските окупатори се опитват да пробият отбраната на украинските сили по направленията Спартак - Авдеевка, Веселое - Пески и редица други населени места, но украинските войници им нанасят значителни загуби и ги отблъскват, според данните на украинското военно командване.

"Във Волинското и Полеското направление ситуацията не се променя. Заплахата от вражески ракетни и въздушни удари от територията и въздушното пространство на Беларус продължаваше да съществува.

В Северското направление врагът извърши артилерийски атаки край Янжуловка, Николаевка и Железния мост в Черниговска област, както и край Нова Хута в Сумска област", пише във военната сводка. 

Русия не провежда активни настъпателни операции по посока на Харков. Тя използва артилерия с оръдия и ракети, за да обстрелва районите на Прудянка, Дуванка, Золочив и още 27 населени места. Нанесени са въздушни удари в близост до Верхняя Салтов, Лебяжие и Хусаровка.

Бойните действия в Донецк

В направление Славянск Русия води огън от стволна и ракетна артилерия. Някои вражески части се опитаха да се придвижат до западните покрайнини на Богородичное, но не успяха и се оттеглиха, съобщават украинските военни. 

По посока на Краматорск не са предприети настъпателни действия. Руската арми стреля с танкове и артилерия край Северск, Серебрянка, Верхнекаменское, Дроновка, Донецкое, Григоровка, Резниковка, Николаевка, Спирний, Звановка, Пережное, Калеников, Долина и Вемка.

По посока на Бахмут вражески обстрел е регистриран в близост до Бахмут, Соледар, Зайцеве, Яковлевка, Кодема, Юриевка, Бахмутски, Берестовей, Покровски и Иванград. Освен това руската щурмова и армейска авиация нанесе удари край Зайцево, Соледар, Бахмут, Берейстово и Яковлевка.

Ето и останалата част от сводката за денонощието: 

"С щурмови действия окупаторите се опитаха да подобрят тактическата ситуация по направленията Стряповка - Бахмутское, Покровское - Соледар, Покровское - Бахмут, Владимировка - Яковлевка, Возрождение - Вершина, Покровское - Вершина. Във всички тези направления врагът получи решителен отговор от украинските войници и се оттегли.

По посока на Авдийвка вражеската стволна и ракетна артилерия обстрелва районите на Авдийвка, Пески, Ниталови, Невелски и Ню Йорк. Атакуващите самолети на окупатора оперират край Ню Йорк, Красногоровка, Писки и Маринка.

С настъпателни действия руските нашественици се опитаха да пробият отбраната на нашите войски по направленията Спартак - Авдеевка, Веселое - Пески, Новоселовка II, Красногоровка, Александровка - Маринка, Кириловка - Павловка и Пречистовка - Новомайорское. Украинските войници нанесоха значителни загуби на врага и го отблъснаха.

В направленията Новопавловск и Запорожие врагът обстрелва районите на Новомихайловка, Шевченко, Велика Новоселска, Запорожие, Железнодорожное, Новоданиловка, Зелено поле и Чаривне. Въздушни удари бяха нанесени в районите на селищата Темировка, Мале Щербаки, Новоандреевка, Свободно поле, Новоселка, Угледар, Павловка и Пречистовка.

Окупаторите ангажираха армейската авиация за нанасяне на удари в района на Андреевка; активно въздушно разузнаване на района от безпилотни летателни апарати." 

Четири носителя на крилати ракети с морско базиране са в готовност в Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

21

офф бее

07.08 2022 в 15:39

Мишето била проверяваща...:-)))
Мише, винаги ли си толкова забавна или обикновено е тъпня край теб?

995

20

Много е фашизоиден този рейтинг бе оффнюз. Голяма тъпотия!!!

995

19

Не съм трол и дори русофил не съм. Просто проверявам, колко трола на хамериканска хранилка има тук или там. Много сте прозрачни и некадърни, от типа Х.Мустафа. Имате акъл на шарани...

-60

18

офф бее

07.08 2022 в 14:13

Хаахахахааа....
Имай, имай...а дотогава...що не си я пуснеш пак?
https://youtu.be/yPuC4Cy2ZuI

-60

16

офф бее

07.08 2022 в 13:45

Еврото и той да се чувства поздравен! Дълбоко съжалявам, че го пропуснах...

-60

14

офф бее

07.08 2022 в 13:25

Мише, поздравявам те с тая песен:
https://youtu.be/yPuC4Cy2ZuI