Русия ограничи достъпа до Facebook

OFFNews 25 февруари 2022 в 18:48 2801 0

Русия частично ограничи достъпа до Facebook и обвини социалната мрежа "в нарушаването на основните човешки права и свободи, както и правата и свободите на руските граждани". 

Регулаторът Роскомнадзор публикува съобщение, в което се посочва, че от октомври 2020 г. са регистрирани 23 случая на цензура на руски медии от Facebook.

Решението на Русия е заради ограничаване на официалните акаунти на руските медии "Звезда", РИА Новости, Lenta.ru и Gazeta.ru. от социалната мрежа в четвъртък.

Вчера Роскомнадзор поиска медиите в Русия, които отразяват "специалната операция" в Украйна да използват информация "само от официални руски източници". 

"Когато подготвят своите материали и публикации, свързани с провеждането на специална операция във връзка със ситуацията в Луганската народна република и Донецката народна република, те са длъжни да използват информация и данни, получени само от официални руски източници", се казва в съобщението. 

Роскомнадзор подчерта, че за разпространение на умишлено невярна информация медиите могат да получат глоба до 5 милиона рубли. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!