Русия обмисля да обяви изтеглянето на чуждестранните компании като умишлен фалит

OFFNews 04 март 2022 в 12:55 4294 0

Руското правителство планира да обяви изтеглянето на чуждестранните компании от страната като умишлен фалит, съобщи руската редакция на Би Би Си.

Първият вицепремиер на правителството на Русия Андрей Белоусов вижда три варианта за развитие на отношенията с чуждестранни компании, каза пред журналисти неговият говорител.

Според Белоусов много чуждестранни компании не искат да напуснат руския пазар, но са изправени пред "безпрецедентен политически натиск от собствените си регулатори".

В тази ситуация той вижда три варианта. Първият е, когато компанията продължава да функционира в Русия. При втория вариант чуждестранните акционери прехвърлят своя дял на руски партньори, като впоследствие могат да се върнат на руския пазар. Според Белоусов някои дружества вече са се съгласили с това.

"И третият вариант е, когато компанията най-накрая прекрати дейността си в Русия, затвори производствата си и уволни персона си. Ние смятаме това за умишлен фалит", отбеляза Белоусов.

Според него при този вариант държавата ще се намеси в ситуацията, като ускори процедурата за обявяване в несъстоятелност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!