Русия няма да плаща за патенти от недружелюбни страни

OFFNews 08 март 2022 в 17:18 6657 5

Руският премиер Михаил Мишустин заличи обезщетенията за притежателите на патенти от недружелюбни държави, съобщи "Российская газета", като се позова на правителствено постановление.

С постановлението притежателите на патенти от недружелюбни страни ще получават 0% от действителните приходи от производството и продажбата на стоки, извършването на работа и предоставянето на услуги, ако се използва съответното изобретение, полезен модел или промишлен дизайн.

На 5 март вестник "Комерсант" цитира документ, озаглавен "План за приоритетни действия за осигуряване на развитието на руската икономика в условията на външен санкционен натиск", в който се казва, че руските власти възнамеряват да легализират пиратския софтуер в Русия. Министерството на финансите уточнява пред изданието, че има предвид само онези програми, които очевидно нямат руски еквиваленти.

На 28 февруари Централната банка забрани на руските компании да изплащат дивиденти и лихви по ценни книжа в чужбина. По този начин чуждестранните инвеститори в руски ценни книжа (акции и облигации) няма да могат да получават плащания по тях, с изключение на главницата по облигациите, за която в заповедта на Централната банка не се споменава нищо.

Освен това дружествата, които не са обект на западни санкции, ще могат да получават банкови заеми в чужбина и да погасяват изцяло задълженията си по тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

5

zuljin аз имам висше от чужбина за разлика от средното ти образование. Абе имам въпрос защо всеки неуспял в живота се кефи на РаССия?

500

4

Hackerman

08.03 2022 в 20:04

То си има цака и с пиратския софтуер. Тези, които ги качват по торенти не са случайни. Да се оправят, скапаните руснаци

-8580

1

Така раССийската сган спазва примирието:

https://twitter.com/antiputler_news/status/1501216127082545153

Това как се нарича?
 
X

Да помогнем на украинските деца!