Русия не щурмува Азовстал, за да предислоцира войски, според Великобритания

OFFNews 22 април 2022 в 11:21 1323 1

Решението на Русия да спре настъплението си срещу металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол цели да освободи част от войските, които да бъдат предислоцирани на други места в Източна Украйна, заяви британското министерство на отбраната, предаде АП.

Според оценка на британското военно разузнаване "пълномащабно нападение по суша от страна на Русия срещу завода вероятно ще доведе до много жертви от руска страна и допълнително ще намали боеспособността на нейните сили".

Артилерийският обстрел и сраженията продължават в Донбас. Русия опитва да напредне към няколко малки населени места в Донецка и Луганска област, съобщива БТА. 

Министерството заяви още, че по-ранните загуби все още се отразяват на руските военни, които сега са принудени да изпращат повредената си бойна техника обратно в Русия за ремонт, докато се опитват да възстановят изчерпаните си ресурси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

800

1

Тризъбец

22.04 2022 в 13:36

"Русия обвини Илон Мъск за потапянето на флагманския си боен кораб "Москва" потънал в буря." И знаят,че сега ги почва Айлън,заедно с Anonymous. Почему Путлер не носи часовник вече ?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!