Русия може да спечели войната, ако спешно не дадем на Украйна всички оръжия

Западът не е напълно наясно с опасността, която представлява Кремъл, защото руски войници са видени за последен път в Париж след поражението на Наполеон, каза Анджей Дуда

OFFNews 12 февруари 2023 в 15:57 10364 1

Дуда

Снимка БТА Архив

Анджей Дуда, президент на Полша.

Русия може да спечели войната, ако Западът спешно не предостави на Украйна всички необходими оръжия. Полският президент Анджей Дуда заяви това в интервю за френски журналисти.

Според него Западът не е напълно наясно с опасността, която представлява Кремъл, защото руски войници са видени за последен път в Париж след поражението на Наполеон.

"Когато Еманюел Макрон говори за Путин, той може да смята, че е възможно да се преговаря, но аз мисля, че е невъзможно да се преговаря с Путин. Мисля, че единственото, което може да се направи, за да се спре Русия, е да се подкрепи Украйна", каза Дуда.

Полският президент също така предупреди Запада, че не бива да се заблуждава, че Русия ще се спре, ако завладее украински територии или загуби десетки хиляди войници. Според Дуда Русия е напълно способна да победи, ако Украйна не получи необходимата подкрепа "много спешно".

"Те нямат модерна военна инфраструктура, но имат хора! Ако не изпратим военно оборудване в Украйна през следващите седмици, Путин може да спечели. Той може да спечели и не знаем къде ще спре", предупреди Дуда.

По данни на британското разузнаване през последните седмици от началото на войната Русия е претърпяла рекордни загуби. Средната стойност за последните седем дни е четири пъти по-висока от тази за юни-юли 2022 г.

По данни на Генералния щаб на ВСУ общите загуби на противника към 12 февруари възлизат на близо 138 000 души, от които 900 през последните 24 часа.

Според политическия анализатор Андрей Пионтковски Русия няма да постигне значителни успехи в започналата мащабна офанзива, но ще понесе тежки загуби. Ако те сами по себе си не предизвикат смяна на властта в Москва, ВСУ ще започне голямото си настъпление през пролетта и лятото, смята той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Д-р Мазникуров

12.02 2023 в 23:30

Говеждов, както винаги, опитите ти да конструираш някаква теза, са меко казано гротескни...Да, ясно че Дуда е реалист и не е ватенка. Ватенка си ти (примерно). Това са очевидните факти. Предупреждението му е сериозно и обосновано. Твоите любими руZски животни имат наистина две неща които ги правят много опасни: 1) Месо (кръв) и 2) Ядрени оръжия. Това е. Акъл, разум, технологии, дисциплина, морал, отговорност и прочие обаче у тях напълно отсъствуват. Както и у теб и подобните на теб галоши. Обаче все пак, колкото и да ти е криво, любимата ти Кочина НЯМА да спечели тази ВОЙНА, сори и спри да мечтаеш напразно....
 
X

Подкастът на OFFNews