Русия моли Индия за резервни части за автомобили, самолети и влакове

Списъкът съдържа 500 позиции и според Ройтерс е необичаен

OFFNews 29 ноември 2022 в 13:04 4713 4

Москва

Снимка Архив

Кремъл

Москва е отправила молба до Делхи за помощ при доставката на резервни части за автомобили, самолети и влакове, чието производство е ограничено от международните санкции и от които Русия се нуждае, за да поддържа функционирането на жизненоважни отрасли.

Според Ройтерс, която се позовава на четирима източници, запознати с искането, списъкът, предаден на Индия, включва около 500 позиции.

Не е ясно какво и в какво количество ще бъде изпратено на Русия, но източник на Ройтерс от индийското правителство казва, че самият списък от 14 страници е необичаен.

Русия отправя искане за около 200 артикула от металургичния сектор и за много компоненти за автомобилната и самолетната промишленост: бутала, маслени помпи и запалителни бобини, брони, предпазни колани, компоненти на шасито, горивни системи, комуникационни и противопожарни системи, спасителни жилетки и самолетни гуми.

В списъка са включени и суровини за хартия и потребителски опаковки, както и материали и оборудване за текстилното производство, включително тъкани и багрила.

Индия се опитва да стимулира търговията с Русия, но някои компании се опасяват, че заради това могат да попаднат под западните санкции.

Самото искане на Москва е отправено няколко седмици преди индийският външен министър да посети Русия в началото на ноември. По време на посещението е била обсъдена необходимостта от увеличаване на двустранната търговия между страните, съобщава Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

29.11 2022 в 15:59

Неработещите санкции говорят, спокойно, напоително...

Докато клоаката Руска федерация не капитулира

2550

3

alfakentavur

29.11 2022 в 13:49

„Ръководството на Русия има всички възможности да "сложи край на страданията" на населението в страната, като изпълни исканията на Украйна за разрешаване на конфликта“, заяви говорителят на Киев Сергий Никифоров“
.......... ....... .......
Ами че то и на децата е ясно, че това е единственото решение, но джуджето Путлер ще изяде солта, боя с тоягата и накрая ще си плати кат поп!!!!

-1655

2

ob1

29.11 2022 в 13:41

Ма иначе санкциите не работят, нали, мурзилки?
А, да, свиквайте и с такива заглавия "руZия МОЛИ за ..." - орките почнаха да усещат къде са се набутали.

345

1

Джендо Джедев

29.11 2022 в 13:12

Алкашите скоро ще се обърнат за помощ и към Кимландия, гледайте сеир!