Русия ликвидира група симпатизанти на ''Ислямска държава'', прехвърляли бойци в Сирия и Украйна

OFFNews 26 декември 2022 в 13:45 3867 6

Getty Images

Снимка Getty Images

Getty Images

Федералната служба за сигурност на Русия, съвместно със Следствения комитет в Урал и Северен Кавказ, е пресякла дейността на група симпатизанти на забранената в Русия международна терористична организация "Ислямска държава", които са прехвърляли бойци в Сирия и Украйна, предаде ТАСС, като се позова на Центъра за връзки с обществеността на ФСС.

"Федералната служба за сигурност (ФСС), в сътрудничество със Следствения комитет и Федералната служба за финансов мониторинг на територията на Уралския и Севернокавказкия федерален окръг, ликвидира терористична група, чийто организатор и 18 участници са създали широка междурегионална мрежа за осигуряване на ресурси за международната терористична организация "Ислямска държава (ИД)", съобщиха от ФСС, предаде БТА.

По информация от пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация от декември 2021 г. насам са били задържани организаторът и 10 членове на мрежата.

По информация от ФСС и Следствения комитет членовете на групата са получили инструкции от представители на ИД да транспортират бойци от Русия до територията на Сирия и Украйна, където те да провеждат бойни действия срещу руските въоръжени сили, както и да финансират тероризма и да оправдават терористични дейности.

Осем от участниците в групата, които понастоящем са в редиците на ИД в Сирия, са обявени за международно издирване. "По време на претърсванията в местата на пребиваване на обвиняемите бяха иззети комуникационно оборудване, платежни инструменти, както и персонални компютри, в които бяха открити фото- и видеоматериали за участието на членове на терористичната група в бойни действия в Сирия в редиците на ИД, както и в националистическите военни подразделения на ВСУ в Украйна", се казва в изявлението на ФСС.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    318

    6

    Valioka

    26.12 2022 в 22:22

    Абе, нищо не става от тия... Даже троловете мълчат от срам... То бива-бива, ама чак такава простотия не съм чувал в последно време...

    -240

    5

    редовно четящ

    26.12 2022 в 19:02

    Еб@си дебелата лъжа! Пропагандната машина на жужака се е побъркала. Ислямское Государство Имени Ленина или ИГИЛ, както е известно в руZZия.

    15914

    4

    поп Дръвчо

    26.12 2022 в 18:29

    И аз съм ликвидирал група симпатизанти на ИД.

    Котаракът ми и той е ликвидирал една по-малка група симпатизанти на ИД.

    1047

    3

    danvan

    26.12 2022 в 15:47

    Приказки под шипковия храст. Баш в Украйна ще се прехвърлят терористите. Вместо да отидат при Кадиров, който ще ги посрещне като родни братя ... Руската пропаганда издиша съвсем напоследък.

    2550

    2

    alfakentavur

    26.12 2022 в 14:50

    "Националистически" формирования, които приемали бойци от Азия. Последно? Ще отида като се възобнови нашето футболно "първенство" да питам скинарите в някоя агитка приемат ли роми.

    22553

    1

    dolivo

    26.12 2022 в 14:26

    мда, тооочно така, в Украйна прехвърляли

    А Кадиров терориста не прехвърля нищоооо
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх