Русия: Когато в дома ви влязат американците, е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени

Александра Маркарян 08 януари 2022 в 22:48 14559 5

Остър коментар направи Министерството на външните работи на Русия към САЩ, след като държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в петък на брифинг постави под въпрос необходимостта от изпращането на руска военна помощ в Казахстан и отбеляза: "Един урок от близката история е, че веднъж влезли в къщата ти руснаците, понякога им е много трудно да си тръгнат".

В отговор руското външно министерство пише в позиция, публикувана във Фейсбук страницата на посолството на Русия в България:

"Днес Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан. Абсолютно легитимния отговор на ОДКС на молбата на ръководството на Казахстан за съдействие в осигуряване на безопасност (за която, между другото, вече беше уведомен Съветът за сигурност на ООН) главата на американското външнополитическо ведомство коментира със следната ехидна реплика: "Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат".

Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния:

Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени.

Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност. Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провърви да видят у "дома" си тези неканени гости".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1600

4

HolyDiver

09.01 2022 в 17:09

Когато в дома ви влезат руснаци, първо ви вземат къщата под предлог че сами сте искали да си я дадете пък после ви убиват и изнасилват - в този ред

4038

3

Moirae

09.01 2022 в 13:11

Когато управляваш нещо, само защото си главатар на група от материално доминиращии фигури - без да си лидер по достойнство, спечелил в честно съревнование - малцина те слушат какво говориш. Единствено слушат тези, които са се предали на силата на глупавия мускул и не проглеждат отвъд близкия си хоризонт.

22548

2

dolivo

09.01 2022 в 12:56

да поставим нещата в разширен контекст - Украинския геноцид с глад предизвикан от Руското управление; Афганистан преди Американците; Лагери на смъртта за инномислещи из целия източен блок след 45та, моделирани по ГУЛАГ; и най отгоре ГУЛАГ където "собствените" си хора 20милиона са унищожени и всичко това 20ти век. Със сигурност изпускам нещо.

И с едните и с другите трябва да се внимава, едрия капитал е мултинационален и корумпира еднакво, ако се изпусне отчетността.

 
X

Да помогнем на украинските деца!