Русия изтегля войски от района на Запорожие

OFFNews 08 юни 2022 в 07:17 10651 3

карта

Снимка Архив

Русия е започнала да изтегля войските си от позиции в района на Запорожие, съобщават от Института за изследване на войната (ISW) във Вашингтон, цитирани от УНИАН. 

Според анализатори окупаторите целят или прехвърляне на увредени бойни единици в по-отдалечените от фронта зони, или укрепване на руските войски в северозападната част на Херсонска област.

В момента обаче ISW не може да потвърди местонахождението на оттеглените сили.

По-рано ръководителят на областната военна администрация в Запорожие Александър Старух съобщи, че руските нашественици изтеглят войските си от Мелитопол и част от район Василиевски, на около 45 км южно от град Запорожие, вероятно като част от ротация. Според него нашествениците се движат в посока Херсон. 

Според ISW руските сили могат да изпратят войските, за да защитят позициите си от украински контраатаки в района на Херсон. Те са участвали в сблъсъци в три фронтови населени места, но на 7 юни не са предприели настъпателни действия в района на Запорожие, твърдят експертите. 

Президентът на Украйна Владимир Зеленски нарече направленията Запорожие и Северодонецк най-опасните посоки на фронта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

3

IvanofRumen

08.06 2022 в 09:36

България с доставката на оръжие на Украйна се изчиства от старото съветско въоръжаване и същевременно защитава Европа от евентуално рашистко нападение. Но ние си имаме Корнелия, копейкин и други слуги на Путлер, които чакат с нетърпение фашистките орки.

1900

1

rincewind

08.06 2022 в 08:21

Каквато и тактика да използват е видно, че се крепят на една артилерия вече. Не е безкрайно. А ие излязохме за пореден път малоумници. Дайте оръжие н Украйна!