Русия изстреля нова междуконтиненталната балистична ракета и Путин заплаши с нея

Ангел Марковски 20 април 2022 в 20:38 6605 11

Снимка Минобороны РФ

Руската армия обяви днес първото успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат" - ново поколение оръжие с голям обсег, което президентът Владимир Путин определи като "нямащо аналог в света", предаде Франс прес.

"Това наистина е уникално оръжие, което ще засили военния потенциал на нашите въоръжени сили, ще предпази Русия от външни заплахи и ще накара тези, които се опитват да заплашват страната ни с разюздана и агресивна реторика, да се замислят два пъти“, каза Путин в обръщение, излъчено по телевизията.

Първият изпитателен пуск на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат" бе извършен от космодрума Плесецк, в Архангелска област, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на отбраната.

То съобщи, че задачите на теста са били изпълнени в пълен обем. "Потвърдени са техническите характеристики на ракетата на всички етапи на полета. Учебните бойни блокове са поразили зададения район на полигона "Кура" на полуостров Камчатка", пише в изявлението.

След завършването на техническите изпитания "Сармат" трябва да замени използваната досега междуконтинентална балистична ракета "Воевода", отбелязва ТАСС.

Ракетата "Сармат" е разработена в ракетния център "В. П. Макеев"(в рамките на Роскосмос) и произвеждана в завода "Красмаш". Според експерти ракетата е способна да достави разделяща се бойна глава с маса до 10 тона във всяка точка на света както през Северния, така и през Южния полюс, посочва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

14

офф бее

21.04 2022 в 08:17

Какви ракети бе, фенове. Те 90% от тия не са виждали асфалт! Погледнете видео от кое-да-е руско село. Какво ще стане като имат още една ракета, дето евентуално ще влезе на въоръжение след десет години?! Ще подобри ли живота на обикновения руснак, дето живее като скот?! Млоумници...

440

11

Pietro

20.04 2022 в 23:58

Този Pi ar Sevi Boiko е кръгъл идиот. Нещо не мога да разбера, как лазерен лъч ще се движи с дозвукова скорост. Изглежда този трол не е успял да изкласи и основно образование. В Украйна бяха демонстрирани не точно най-новите оръжия на НАТО. Въпреки това се видя колко е надеждна "дървената броня" на руските танкове. Украинците свалиха руското "чудо" на авиацията Су-35, а в същият ден друго такова чудо само падна в Ленинградска област. Индийците преговаряли за купуване на Су-35, са напуснали преговорите с ушанките.

440

10

Pietro

20.04 2022 в 23:52

Вече се видя колко са скапани прехвалените руски железа. Украинците години ще събират руска стомана за скрап. Руснаците не могат да произведат нищо качествено. Докато се организира производството, оказва се, че частите за били откраднати. Когато преди 2 години турски F-16 свали един Су-24 над Сирия, се разбра, че на борда е имало любителски GPS Magellan, който се продаваше за коли за около $100 в магазините в Щатите. Вместо камера за обратно виждане, руският хвърчащ ковчег бил оборудван с... огледалце. Ушанките избиха патките!

2051

9

Propaganda

20.04 2022 в 23:06

Американците били 20г по-назад от руските орки, само защото имали експериментално лазерно оръжие, хаххахахахахахаххахахахахахахахха.

Ти да видиш логика на руско тролче-робче.

Я коментирай и експерименталното им магнитно оръдие, което не 20, а 200 години след савецкото сиг. е.

75

7

230 млрд баксов

20.04 2022 в 21:26

Чухте ли последната новина от Китай?
Китайските другари са направили симулация и са установили, че ядрена бомба може да унищожи бункер
на дълбочина два километра.
Бункерът на пУтлер в Урал е на 300м дълбочина.

Даже китайските другари започнаха да намекват дебело
на бункер-касапина, че върви по тънкио лед.









-60

6

офф бее

20.04 2022 в 21:16

Аве, някой знае ли колко космодрума имат рашките? Щото на космодрум по ракета...не ми звучи страшно...:-)))

10298

5

AntiZ

20.04 2022 в 20:55

Johnny B, Руснак и тостер ми звучи като компот и компютър! Нямат нищо общо, братко! То е като да търсиш в трол мозък. Забрави