Русия: Изпращането на танкове в Украйна е поредната провокация

OFFNews 25 януари 2023 в 07:39 4430 17

Анатолий Антонов

Снимка Getty Images

Анатолий Антонов, посланик на Русия в САЩ

Изпращането на танкове в Украйна ще бъде "поредната явна провокация" срещу Русия, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от Ройтерс.

"Очевидно е, че Вашингтон целенасочено се опитва да ни нанесе стратегическо поражение", заяви той в канала в "Телеграм" на руската дипломатическа мисия.

Ако САЩ се решат да доставят танкове, то оправдаването на подобна стъпка с аргументи за "отбранително въоръжение" няма да проработи. Това би било поредната явна провокация срещу Руската федерация. Никой не трябва си прави илюзии за това кой е истинският агресор в настоящия конфликт, допълни руският посланик.

По думите на Антонов американското правителство "дава зелена светлина на използването на американската помощ за нападение срещу Крим" и "покрива престъпленията на радикалите срещу населението на Донбас и на Запорожка и Херсонска област".

"Все повече официални лица и експерти в Америка признават, че става въпрос за "прокси война", водена от САЩ", каза още руският дипломат.

Според “Шпигел” Берлин може да достави на първо време най-14 танка “Леопард 2 А6” от арсенала на Бундесвера. Още такива военни машини може да бъдат изпратени по-късно, след като бъдат ремонтирани. Освен това германското правителство може да даде „зелена светлина“ за реекспорт на танкове „Леопард“ от други натовски държави за Украйна.

Междувременно „Уолстрийт джърнъл“ излезе с публикация, че администрацията на президента Байдън е напът да обяви решение за изпращане на американски танкове „Ейбрамс“ в Украйна.

Съобщението ще бъде част от по-широко дипломатическо споразумение с Берлин за германските танкове и може да бъде обявено идните дни. Официално потвърждение все още няма.

Темата коментира във вечерното си обръщение и украинският президент Володимир Зеленски:

„Дискусиите трябва да приключат с решения. Решения за истинско подсилване на нашата защита срещу терористите. Съюзниците ни разполагат с необходимия брой танкове“.

Във връзка с намерението на западните съюзници на Украйна да снабдят Киев с тежки оръжия Русия изпрати до страните от НАТО нота, като външният министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

17

Деспин Митрев

28.01 2023 в 09:01

Трибуналът вече готов, те още на вълна провокации, милите.

318

16

Valioka

25.01 2023 в 21:20

Е да де Шекерчо, ама не се впускате да коментирате на живот и смърт в сайтове които не Ви харесват, както правят нашего "брата" тука... Това тук е някаква психиатрия на неуравновесените умове. Тези гномове имат стотици неадекватни коментари в сайт, който не им харесва. Т.е. четат го ежедневно. Това нормално ли е според Вас?... Защо го правят? Ще кажете - свобода на словото. ОК, ама ето че нито Вие, нито аз го правим. Ще кажете - разни хора, разни идеали... Не, за да правиш нещо подобно, или трябва да взимаш кинти, или трябва да си изключително тъп (м/у другото някои от тях навяват на подобни мисли, като пешо и дедомрАзи примерно), или трябва да се удоволстваш да дразниш, което, да ме прощавате, е патология... Аз друго обяснение нямам...

-529

15

6екеr4о

25.01 2023 в 14:42

Уважаеми г-н Валиока,
позволявам си да не се съглася с Вас. Аз, например, бях удивен сравнително отдавна от голяма уводна статия в 24 часа, тоз чутовен парцал, в която се описваха индустриалните количества петролни продукти, които се изнасят от бургаската рафинерия за Украйна. Реакцията ми бе: А стига де, а се оказа истина.
Понякога, сравнително рядко, прецъквам и руските канали. От тях видях, например как украинците "лекуват" престъпници. В началото на инвазията се появиха достоверни информации, че в много украински градове в условията на всеобща паника са се появили случаи на разграбване на магазини. Руснаците показаха 2 клипа, в които заловеният мародер е вързан за стълб с прозрачно фолио, все едно го е гушнал и е със събути гащи, а украинците го шибат по задника, здраво, с едни тънки летви. Видя се физиономията на единия - абсолютно пропаднал алкохолик от тия, дето пият одеколон и/или ближат боя за обувки...
И т. н.

345

13

Джендо Джедев

25.01 2023 в 12:19

Вальо,

Така е, нивото на Пешо наистина е отчайващо ниско. Дори не се е научил да пише правилно. Затова смятам, че искрено вярва.

810

12

Пенсии-соцносталгици и нереализирали се в живота двойкаджии-нощни пазачи, все полезни идиоти + някой-друг ниско платен партиен копейкаджия..

318

11

Valioka

25.01 2023 в 11:01

Относно коментара на Джендо по повод бай ти пешо... Колега, нито бай пешо им вярва, нито някой друг от лекетата в тоя форум... Интересно ми защо четат новините в OFFNEWS. Аз например не чета никакви простотии от да речем ПИК, или 24 часа, или Труд, или ПогледИнфо... Вести са ми на кантар... Просто не се интересувам от глупости. А те защо четат новините тук, на мен ми е абсолютно непонятно. Може би наистина им плащат за да пишат простотии, в което се съмнявам, макар че гнусната руска пропаганда е дълбоко финасово подплатена... Ама тея тука са келеши, те нямат акъл да напишат нещо що годе прилично... Само ги виж какви смешни коментари пишат. Но едно е сигурно - определено не вярват на това което пишат. То няма кой да повярва на такова нещо. Всъщност има, но наистина сред тези които вярват, нивото е отчайващо ниско. Ама отчайващо... Хюмнетата тук са с лееко по-височко ниво, но не достатъчно за да ги вземе някой на сериозно... Имат време за губене - чоплене на семки...

-529

10

6екеr4о

25.01 2023 в 10:51

Тоз високопоставен дрисък умишлено е объркАл аудиторията - на Запад пробутва вътрешнодържавна пропаганда, предназначена за зомбираните дебили, щото не му се иска да му се случи случка, като тази на Скрипал или Гебрев.
Напълно съм съгласен с изразеното по-долу мнение, че на такива боклуци медиите не следва да им тиражират идиотиите, включително на нашия Копейкин, баба Курнела, пРезидентина и прочие.
Най-смешни са брътвежите нае изпърдяното дедало Лавров, който отново се опитва да плаши гаргите! Истината е, че блядовете мнооого внимават не ракета, не снаряд, даже и един куршум да не попадне на територията на НАТО, щото си знаят последствията...
Напълно съм убеден, че и от другата страна на барикадата има луди глави, на които им се воюва! Какво друго ще ми се върти под фуражката, ако съм професионален военен, а цялата ми кариера преминава само през учения и тренировки на сухо!?
Познавам немалко фуражки...

-1655

8

ob1

25.01 2023 в 09:11

"Никой не трябва си прави илюзии за това кой е истинският агресор в настоящия конфликт, допълни руският посланик."

Ма може да си сигурен, мамин златен :) Цял свят е наясно, само блатната сган и мурзилките продължават да си стоят като щрауси с глави в л@йната (поради липса на пясък, то там сигурно и това липсва)