Русия използвала ракети с осколки в Закарпатието, удари и над Краматорск тази нощ

Кириенко посетил Мариупол, бивш работник в Азовстал издал на руснаците тайните подземни тунели към завода

OFFNews 05 май 2022 в 07:19 3687 2

Руските окупатори са ударили центъра на Краматорск и жилищни райони, поражения са нанесени по детска градина и училище, ранени са 6 души, съобщи кметът на града Александр Гончаренко във фейсбук. 

Руските войски са ударили Закарпатието с ракети, които имат осколочно-фугасни осколки. Те са предназначени да унищожават не само обекти, но преди всичко хора, съобщи председателят на Закарпатската областна военна администрация Виктор Микита, цитиран от УНИАН. По думите му отломките са повредели къщи в радиус от 300 метра от мястото, където е ударила ракетата. 

Заместник-началникът на руската президентска канцелария Сергей Кириенко е посетил украинския град Мариупол, който е почти напълно превзет от Москва, предаде ДПА. 

За визитата му съобщи в публикация в Телеграм донецкият сепаратистки лидер Денис Пушилин. В Кремъл Кириенко, който е бивш руски премиер, отговаря за вътрешната политика в Русия. В Мариупол той посетил металургичния комбинат "Илич" и пристанището, според Пушилин. Кириенко, който е бил придружаван от генералния секретар на партията на Владимир Путин "Единна Русия", Андрей Турчак, е посетил и град Волноваха.

В "Азовстал" украинците все още се съпротивляват на руските атаки. Денис Прокопенко, командир на украинския полк "Азов", защитаващ завода, съобщи, че във вторник руснаците са проникнали на територията на комбината и набезите им продължават вече втори ден. "Водят се ожесточени и кръвопролитни боеве", каза той.

Руснаците намериха предател сред бившите работници на завод "Азовстал", който им показа тайни подземни проходи под територията на предприятието, а сега нашествениците щурмуват тези тунели, съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко.

Някакъв електротехник, предател, който показа тунелите, които водят под земята към завода. И вчера руснаците започнаха да щурмуват тези тунели, използвайки информацията, каза Геращенко. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5910

2

Един

05.05 2022 в 09:54

Да военните се крият в училища и болници. А нашата пропаганда раздухвя лъжи после.

2051

1

Propaganda

05.05 2022 в 09:15

3ти месец война и нито един превзет град от руските уроди в братска Украйна, това е похвално за хората на Зеленски.

И ще остане вечен срам за уж непабедимата раска кочина, хаххахаха, пияни неможачи.