Русия и Украйна си предадоха взаимно телата на убити 320 военнослужещи

Красимир Крумов 06 юни 2022 в 21:04 2195 1

Русия и Украйна си размениха телата на убити войници

Снимка 24tv

Русия и Украйна си размениха тела на 320 загинали военнослужещи.

Русия и Украйна са извършили размяна на телата на убити в бойните действия военнослужещи от двете страни, съобщи украинското министерство на реинтеграцията. Размяната е станала на 2 юни на територията на Запорожка област. Двете страни са се разбрали за формула, по която са си предали взаимно телата на по 160 военнослужещи.

Преговорите за размяна са били водени от пълномощника на украинското правителство по въпросите за изчезналите без вест при особени обстоятелства. Операцията е била водена от министерството на отбраната и от Главното управление на разузнаването. В процеса са били ангажирани Службата за безопасност на Украйна, Генералният щаб на армията и други силови структури. Повече данни за размяната не се съобщават. Според военната кореспондентка на руския 1 канал Ирина Кусенкова, която се позовава на източници от руското разузнаване самият обмен е станал на фронтовата линия в Запорожка област. Пак по нейните думи телата, които Русия е предала на украинската страна са на загинали в комбината Азовстал бойци.

В момента в Киев върви идентификация на тленните останки на загиналите, съобщи в понеделник бившият командир на полка „Азов“ Максим Жорин, цитиран от Асошейтед прес. Според брата на единия от бойците на от „Азов“, който вероятно е загинал в „Азовстал“ най-малко два камиона с тела на войници, загинали в комбината са пристигнали във военната болница в Киев за идентификация на жертвите. „Телата са били извадени през миналата седмица от руините на комбината. Някои от труповете са били силно овъглени, казва събеседникът на Асошейтед Прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови