Русия евакуира село заради изстрелването на ракета до Луната

OFFNews 07 август 2023 в 12:14 3124 4

космодрум
Космодрумът "Восточний".

На 11 август Русия ще евакуира село в крайния си изток заради изстрелването на първата руска мисия за кацане на Луната от близо половин век, съобщи Ройтерс с позоваване на местен служител.

Лунният модул "Луна-25", първият в Русия от 1976 г. насам, ще бъде изстрелян от космодрума "Восточний", на около 3450 мили източно от Москва, според руската космическа агенция "Роскосмос".

Жителите на селището Шахтинский в Хабаровския край, югоизточно от площадката за изстрелване, ще бъдат евакуирани рано сутринта на 11 август, тъй като селото се намира в предполагаемата зона, където се очаква да паднат ракетните ускорители след отделянето им.

"Устията на реките Умалта, Усамах, Лепикан, Тастах, Саганар и районът на фериботния преход на река Бурея попадат в зоната на прогнозираното падане (на бустера). Жителите на Шахтинский ще бъдат евакуирани", заяви Алексей Маслов, ръководител на Верхнебуреинския район в Хабаровски край, в Телеграм. 

Луна-25 ще бъде изстреляна с ракета носител "Союз-2 Фрегат" и ще бъде първият спускаем апарат, който ще пристигне на Южния полюс на Луната, съобщиха от Роскосмос.

Основната цел на мисията ще бъде разработване на технологии за меко кацане, изследване на вътрешната структура на Луната и проучване на ресурси, включително вода.

Очаква се спускаемият апарат да работи на лунната повърхност в продължение на една година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1973

4

autogentile

07.08 2023 в 21:39

Тоя космодрум не трябваше ли за замести онзи в Байконур, понеже на руzzнаците уж им писнало да плащат на Казахстан за да го ползват. Гръмнаха далавери и корупция за милиарди, строиха го 30-ина години и ….така са го направили, че при изстрелване на ракета - трябва да се евакуират близките села!?!? Руzzка “безаналогова” “технологична мисъл”! Тея щели да реорганизират световния ред - пази Боже!

710

3

Д-р Мазникуров

07.08 2023 в 18:09

Главна цел - да види (след почти 60 години), дали американското знаме е още там, въпрос който ужасно терзае кривоглавите пияни ватници от десетилетия насам :)! Уж все реват че било измама и постановка, ама ... и досега няма как да го проверят и докажат :)! И няма и да могат. Любопитството е хубаво нещо, а и глупостите им до известно време се лепят по малоумните тикви, но само това не стига ... Нещастна, долна и накадърна руZZска сган, добитъци диви. И всичката им "велика Наука" и "Култура" дето пищят и ни промиват мозъците с тази фикция от векове насам е абсолютна ЛЪЖА и ЛЕГЕНДА, пробит балон!

4638

2

Того

07.08 2023 в 15:53

Надявам се ракетата да не стигне до Луната.

22548

1

dolivo

07.08 2023 в 14:46

очаквам феерични фойерверки

или са взели от Китайците модул?

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика