Русия е прехвърлила на 500 мобилизирани на фронта в Украйна. Новобранците са въоръжени с автомати АК-12

OFFNews 12 октомври 2022 в 21:01 8435 5

Русия е прехвърлила 500 мобилизирани на окупираните територии.

Снимка Министерство на отбраната на Украйна

Русия е прехвърлила 500 мобилизирани на окупираните територии.

Около 500 мобилизирани военнослужещи на Руската федерация са били отправени в района на бойните действия за да попълнят загубите на руската армия окупираните територии. Това съобщи във вечерната си сводка в сряда Генералният щаб на ВСУ.

В Украйна са прехвърлени „до 500 мобилизирани от състава на 205-а самостоятелна мотострелкова бригада на 49-а общовойскова армия.“ Характерни признаци, по които може да бъдат разпознати новобранците са каските съветски образец и автоматите АК-12 (модел 2012 година), които имат негативен опит в използването, се казва в съобщението на украинския щаб.

АК-12 беше създаден от концерна „Калашников“ и беше представен на широката публика през януари 2012 година. Новият „Калашник“ беше принципно обновен проект, реализиран с използването на общата схема и техническите решения на предишните АК.

Украинският генерален щаб припомня, че опитът от бойното използване на автомата по време на сраженията в Украйна се е оказал толкова негативен, че за няколко седмици реална употреба е била предложена демодернизация на този модел. В края на септември от концерна "Калашников" обявиха, че след няколко съвещания през тази година е извършена преработка на оръжието в хода на, както я наричат в Русия, Специалната военна операция. Изключен е режимът на прекъсване след 2 изстрела, монтирано е от двете страни управление за режима на огъня и е сложен регулируем приклад. От "Калашников" си рекламират автоматите като казват, че тазгодишните се отличават от предходните модели по по-високата точност.

Според ВСУ руснаците продължават подготовката на 200 мобилизирани руски войници в базата на Трета гвардейска бригада със специално предназначение. В бригадата след началото на войната срещу Украйна всеки втори беше написал рапорт за уволнение или предсрочно разтрогване на договора за военна служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

5

Деспин Митрев

17.10 2022 в 18:31

Бай Пешо - не дърпай дявола за опашката, да не се стори тясна България на фашистите подкрепящи руския фашизъм...

1331

3

ваксиниран

13.10 2022 в 10:09

Скоро - на фронта с кон и лък. Ама те и коне нямат горките жалкари... Нищо, ще завладяват с юмруци!

2051

2

Propaganda

13.10 2022 в 09:01

Скоро, скоро, пени се мурзилката под мен! Колко скоро не става ясно. Като привземането на Киев за 3 дни, така вече 8 месеца, йаххаах.

А, да, забрави за великите митове от близкото минало, как Калашката дупчил релси, ойееее.

-5489

1

Скоро ще им се стори тясна Окрайна на фашистите, до тогава ще търпим да се пишат такива глупости.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки