Русия атакува Одеса и Харков, поне 20 са ранените

Няма войници сред ранените, само цивилни, това е геноцид, заяви шефът на полицията в Харков

OFFNews 17 януари 2024 в 06:42 1642 2

Удари по Одеса

Снимка Укринформ

Русия атакува Одеса тази нощ с дронове от Черно море. Ранени са трима души, ударен е жилищен блок, от който са евакуирани 130 души. 

Това съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в Телеграм. 

По време на нощната атака на Одеска област украинските защитници унищожиха 11 ударни дрона на противника. През нощта врагът атакува южните райони с „Шахед-131/136“. Подразделенията за противовъздушна отбрана работиха почти 3 часа. По един дрон е унищожен в Николаевска и Кировоградска област. Основните усилия на врага бяха съсредоточени върху атаките на Одеса. Дроновете камикадзе са навлезли на критично ниска височина откъм Черно море“, се казва в съобщение на силите за отбрана,цитирано от Укринформ. 

Сред ранените са 62-годишен мъж, жена на 69 години и млада жена, родена през 1995 година. Лекарите им оказват необходимата медицинска помощ, уточнява Кипер.

Две руски ракети удариха центъра на втория по големина украински град Харков късно снощи, при което бяха ранени 17 души, двама от които тежко, и са нанесени сериозни щети на жилища. 

Сред ранените няма войници, всички са цивилни. Удар в центъра на граждански обект, в който живеят обикновени жители на Харков, което отново показва, че това е терористичен акт с цел сплашване и унищожаване на населението. Това е геноцид, каза началникът на местната полиция Володимир Тимошко, цитиран от Укринформ.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

2

ob1

17.01 2024 в 11:40

Мурзилки, горди ли сте с действията на кумирите си? Какво е отношението ви към кретенския терор над цивилни?

345

1

Джендо Джедев

17.01 2024 в 07:50

Рашистите явно си мислят, че с тия удари ще накарат украинците да ги заобичат и да спрат да се съпротивляват. :D
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки