Румънската полиция и партньорските служби открили 716 души, издирвани в Шенгенската информационна система

OFFNews 30 април 2023 в 17:03 1634 1

Снимка

Над 700 лица, за които е имало сигнали в Шенгенската информационна система (ШИС), са били открити от румънските и чуждестранни полицаи през последната седмица, а 526 от тях са били локализирани в Румъния, съобщава новинарският сайт Зиаре, позовавайки се на данни на Главния инспекторат на румънската полиция.

"В периода 21 - 27 април 2023 г. румънските полицаи и партньорите на територията на страните членки на Шенген са открили: 716 лица, 42 превозни средства, 41 документа, за които е имало въведени сигнали в Шенгенската информационна система. По този начин на територията на нашата страна са локализирани 526 души, които са обект на сигнали в ШИС (Шенгенската информационна система)", се посочва в съобщението.

Румънските полицаи са приложили 17 европейски заповеди за арест, установени са 107 лица, за които страните членки са сигнализирали, че имат забрана за достъп до Шенгенската територия, 235 души, които са били издирвани с оглед на участие в съдебна процедура и 10 лица, които са били обявени за изчезнали в страни от Шенген.

Същевременно 190 лица, издирвани в Румъния, са били идентифицирани в чужбина след обмен на информации с чуждестранните партньори чрез Бюрото SIRENE в рамките на Центъра за международно полицейско сътрудничество на Главния инспекторат на румънската полиция.

От тях 22 са издирвани от Румънската полиция на базата на европейски заповеди за арест, за 17 души е обявен отказ за влизане или пребиваване на територията на Шенген, други 31 са издирвани за участие в съдебна процедура, а 10 са били обявени за изчезнали от румънските власти.

Също така чуждестранните партньори са открили на своята територия четири превозни средства и 15 документа, издирвани от румънските власти с цел изземане или за да бъдат използвани като доказателства в рамките на наказателни дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови