Quantcast

Румъния намали ДДС с 4%

OFFNews Последна промяна на 02 януари 2016 в 19:55 4385 16

В Румъния ДДС вече е 20%, което е понижение с 4 процентни пункта, съобщи БНР.

Медиите в северната ни съседка отбелязват, че намаленият данък ще доведе до по-ниски цени на горивата и електроенергията.

Запазена е намалената ставка на ДДС от 9% за хранителните продукти, безалкохолните напитки и лекарствата, която влезе в сила преди шест месеца. От 9 на 5% е намален ДДС за книгите, учебниците, вестниците и списанията, билетите за кино, театър, опера, за музеите и за спортните събития.

Новият Данъчен кодекс в Румъния включва също намаляване на данъка върху дивидентите от 16 на 5%, но има повишаване на някои данъци върху недвижимите имоти.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.01 2016 в 12:49

Относно Албания, "десният" Бериша изгони ЧЕЗ и в резултат на социалистите се падна честта да платят огромни неустойки. Левите пък вдигнаха данъците и в момента тормозят дребния бизнес с неадекватни санкции - затвор за бръснар, неиздал касов бон!? Че по-големи маймуни от нас са де. Между другото миналата година увеличиха преките данъци и на който му е интересно дали са събрали повече или по-малко, скоро може да провери.

03.01 2016 в 11:30

Албания и Румъния бяха след нас защото техния "социализъм" беше по-див от нашия !!! Сега нашата "демокрация" е по-червена от тяхната демокрация !!! Резултата е налице !!! Въпроса , макар и риторичен , е излишен !!!

03.01 2016 в 11:18

"Защо по време на СОЦИАЛИЗМА румънците и албанците бяха след нас на опашката, а сега при ДЕМОНОКРАЦИЯТА ни изпревариха?"
Щото са постоянни в опитите си да ограничат руското влияние - корупцията, енергийната зависимост и монополите /в Румъния съдат Лукойл за данъци, тука думата картел е забранена дума/, властта на олигарсите, .

03.01 2016 в 10:10

уточнител, ако беше така както пишеш, нямаше да се налага да се корумпират съдии и прокурори, понеже щяха да си спазват лошия закон. Да, ама не. Краденето става по най-разнообразни начини, включително и по начина, който описваш. А какво общо има това с темата ляво/дясно само ти си знаеш. Господ ти дал окъл да смяташ, но си доста дребнав и заядлив.

03.01 2016 в 07:54

"Осигурете му на "чесън" върховенство на закона"

Хората вдясно обичат мантрите точно колкото хората вляво, защото с мантри всичко се решава много лесно и се освобождаваш от тежкото бреме да ти се налага да мислиш. За съжаление, освобождението от мислене носи други негативи.

Ето, например "върховенство на закона" и "работещо правосъдие" са много хубави мантри, но, за съжаление, безмислени.

Например, в демократично-капиталистическа България отдавна има "върховенство на закона", в смисъл, че от години вече, всяка кражба и всеки золум са направени стриктно според някой закон. Затова няма и осъдени - Мафиански е свободен, Костов дори не го разследваха, Горския забогатя, Съсела замина за Брюксел, а Рапоня направо стана мулти-милиардер.

"Върховенство на закона" е било употребявано за оправдание на всякакви простотии. Хитлер е тепал комунистите, лудите, циганите, хомосексуалните и евреите съвсем законно - в смисъл, направил си е парламент, приел си е закон, изтепал ги.

Обществото има нужда от върховенство на ДОБРИ закони, а добри закони не се получават автоматично от нищото или от мантри. Напротив, те трябва да са основани на солидна база от информация и анализи и да са във връзка с тъжната реалност и разбирането за общия интерес.

Това у нас напълно липсва, защото Бг-то е разделено отдавна, всяка група си е прегърнала своите мантри, отказала се е да мисли и е готова да яде аканото на своите си мантраджии дори с косъмче.

Изобщо, у нас най-много обичаме да си харесаме некой чужбински лозУнг, да си го сложим като значка, да погледнем нагоре, да закрачим напред и да настъпиме мотиката.

За съжаление, след това все падаме назад и като се изправим, процесът се повтаря.

;)

03.01 2016 в 01:57

Виет(к)у смята да го увеличи с 24%, че КОЙ имал да строи магистрали.

02.01 2016 в 23:10

Професура да почерпи защото попада на човек, който да отговори на въпроса му, макар и риторичен.
Нека да се знае, че албанките ВИНАГИ са били с по-големи цици от нашите (макар и с по-къси крака), а румънките НИКОГА не са носели сутиени.
Който не вярва, да провери.
Та работата е съвсем проста.

02.01 2016 в 23:04

Не бе, само искам да попитам:

Защо по време на СОЦИАЛИЗМА румънците и албанците бяха след нас на опашката, а сега при ДЕМОНОКРАЦИЯТА ни изпревариха?

Риторичен въпрос...

02.01 2016 в 22:18

много мазни приказки, досущ като този когото уж не одобряваш. И двамата сте празни балалайки, но за теб няма да гласуват и близките ти. Това е разликата.
Байдъуей, как можеш да се надяваш на върховенство на закона, при условие, че законите се променят от управляващата клика по тяхна мярка и кройка?! За изминалата година има направени 317 промени в законовата уредба на страната. При това без да се усмихвам искам да подчерта, че съдебната реформа още не е започнала.
Та какво върховенство, като всеки ден нещо се прекроява и преправя в угода на някого?!

02.01 2016 в 22:16

Чесъна е аполитичен либерално нястроен борец за правата на хомосексуалистите....
Румъния се реформира, ние само блеем по форумите....