Румъния хвана 92 мигранти на границата с Унгария

OFFNews 18 юни 2023 в 21:08 619 0

Снимка pixabay

Румънските гранични полицаи на граничния пункт Нъдлак-2 са заловили през последните 24 часа общо 92 чуждестранни граждани при опит да преминат нелегално в Унгария, скрити в три превозни средства, съобщава Аджерпрес.

Според съобщение на Главния инспекторат на граничната полиция мигрантите са били заловени при проверка на два микробуса с румънска регистрация, управлявани от румънски граждани, и един ТИР, регистриран в Турция и управляван от турски гражданин, който според документите превозвал амбалаж за търговско дружество в Словакия.

Двата микробуса пътували без товар към Италия, предаде БТА.

При щателна проверка на превозните средства са били открити общо 92 чуждестранни граждани, като 50 от тях били скрити в ТИР-а. Лицата са отведени в полицейското управление за последващи проверки, при които е установено, че са граждани на Сирия, Ирак, Бангладеш, Шри Ланка и Египет, като някои от тях са кандидати за убежище, а други са влезли законно в Румъния. Всички те са възнамерявали да стигнат нелегално до някоя страна от Западна Европа, се посочва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews