Рухнала сграда уби един и затрупа десетки в Индия

Елица Мартинова 16 април 2012 в 13:16 1436 0

Фабрика се срути в Индия Снимка: ЕРА/БГНЕС-Архив
Фабрика се срути в Индия Снимка: ЕРА/БГНЕС-Архив

Най-малко един човек е загинал, а десетки са затрупани, след като сградата на фабрика в град Джаландхара в Индия се срути в неделя вечерта.

В срутилата се сграда се помещава фабрика за одеяла. Според информация от производствения график, по време на експлозията в сградата е имало близо 100 души.

Досега спасителите са успели да извадят 40 пострадали. Работата на екипите е силно затруднена от валящия в Джаландхара дъжд.

Заместник-комисарят на областта Приянк Бхарти заяви, че броят на затрупаните не може да бъде установен с точност. Със сигурност под останките са заклещени десетки работници.

Собственикът на фабриката Шийтал Виж отказа коментар.

Според очевидци в сградата се е чула силна експлозия, след нея са последвали викове и сградата се е срутила.

„Чухме силен гръм, след което парчета от сградата започнаха да падат около нас. Имахме късмет, че успяхме да избягаме, преди цялата фабрика да се изравни със земята“, коментира работник, който е успял да излезе навреме.

Властите предполагат, че бойлер на фабриката се е взривил. Други предположения сочат, че ремонтни действия в сградата са причинили срутването ú. Подробностите по случая все още се изясняват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови