Роботи проверяват за маски и температура в магазините в Италия

OFFNews Последна промяна на 10 май 2020 в 11:55 1115 0

В Италия използват роботи, за да се облекчават постепенно карантинните мерки, въведени на 10 март, предаде Business Insider. 

Италия влезе във втория стадий на изход от карантината заради COVID-19. В рамките на този нов етап на италианците е разрешено да се движат из един регион и да навестяват роднини, да се занимават със спорт на открито, да участват в погребения, като на тях присъстват максимум 15 души. Отварят се магазини за продажба на велосипеди и скутери с цел да се намали използването на градския транспорт.

На работа са се върнали 4,5 млн души от обработващата промишленост. Училищата, кината и магазините не от първостепенна важност остават затворени. 

Аптеките и хранителните магазини не искат да станат нов източник на зараза. Някои от тях прибягват до използване на роботи-термоскенери, които да не допускат вътре хора с температура, тоест потенциално болни. В магазините са задължителни маските и социалното дистанциране.

Например клиенти не могат да влязат в една аптека в Торино, докато специален скенер не ги признае за безопасни за околните. Скенерът може да разпознае дали човекът си е сложил маска. Купувачите без маски получават предупреждение да си я надянат.

Тези скенери осигуряват безконтактно измерване на температурата и да получат точен резултат, като инструктират хората къде трябва точно да застанат за правилното отчитане на показанията. При това те не представляват риск за заразяване на другите хора. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !