Роботи проверяват за маски и температура в магазините в Италия

OFFNews 10 май 2020 в 11:55 1959 0

В Италия използват роботи, за да се облекчават постепенно карантинните мерки, въведени на 10 март, предаде Business Insider. 

Италия влезе във втория стадий на изход от карантината заради COVID-19. В рамките на този нов етап на италианците е разрешено да се движат из един регион и да навестяват роднини, да се занимават със спорт на открито, да участват в погребения, като на тях присъстват максимум 15 души. Отварят се магазини за продажба на велосипеди и скутери с цел да се намали използването на градския транспорт.

На работа са се върнали 4,5 млн души от обработващата промишленост. Училищата, кината и магазините не от първостепенна важност остават затворени. 

Аптеките и хранителните магазини не искат да станат нов източник на зараза. Някои от тях прибягват до използване на роботи-термоскенери, които да не допускат вътре хора с температура, тоест потенциално болни. В магазините са задължителни маските и социалното дистанциране.

Например клиенти не могат да влязат в една аптека в Торино, докато специален скенер не ги признае за безопасни за околните. Скенерът може да разпознае дали човекът си е сложил маска. Купувачите без маски получават предупреждение да си я надянат.

Тези скенери осигуряват безконтактно измерване на температурата и да получат точен резултат, като инструктират хората къде трябва точно да застанат за правилното отчитане на показанията. При това те не представляват риск за заразяване на другите хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови