Републиканецът Буш-младши: Нахлуването в Конгреса е събитие, достойно за бананова република

OFFNews 07 януари 2021 в 10:13 2712 1

Бивши американски президенти осъдиха насилието във Вашингтон, където привърженици на Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса. 

Американски лидери разкритикуваха поведението на Тръмп, обвинявайки го, че е подпалил "фитила на бунта", предаде Франс прес. 

Историята ще си спомня за насилието в Капитолия, насърчено от един президент, който не престана да лъже за изхода от изборите, като за един момент на безчестие и на позор за нашата страна", заяви бившият президент Барак Обама.

Колегата му демократ Бил Клинтън пък определи случилото се като "безпрецедентна атака" срещу американските институции, подхранвана от "отровна политика, продължила над четири години". "Фитилът бе подпален от Доналд Тръмп", обобщи бившият държавен глава. 

Това е една национална трагедия и случилото се не е показателно за това какви сме ние като нация, заяви бившият президент Джими Картър, който призова за мирно развитие на събитията.

Бившият републикански президент Джордж Буш-младши пък заяви, че нахлуването на привърженици на Тръмп в Конгреса в продължение на няколко часа е събитие, достойно за "една бананова република". "Потресен съм от безотговорното отношение на някои политически лидери от изборите насам и от липсата на уважение, засвидетелствана днес към нашите институции, нашите традиции и нашите сили на реда", подчерта Буш-младши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

Руми Лазарова

07.01 2021 в 12:31

Буш младши, че е глупак, на всички е ясно. Но тук е прав. Но какво да кажем ние, като преторианците на каскета и назначен ГЕШЕВ с образование и манталитет на полицай, нахлуха на 9-ти юли в ПРЕЗИДЕНТСВОТО, което е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО.

Каква република сме? Полша ни нарече от третия свят, другите държави си го знаят, но са дипломатични.
При такъв примитивен и арогантен премиер с сме за смях сред другите. Освен, че по негово време станахме най-бедната, най-корумпираната, с най-голямо неравенство в доходите! За неграмотността му на премиер да не говорим!