Република Сръбска също се гушна с Путин

OFFNews 21 февруари 2024 в 19:53 2425 3

Додик и Путин

Снимка ФЕНА

Додик и Путин

Президентът на Република Сръбска в състава на Босна и Херцеговина Милорад Додик се срещна с президента на Русия Владимир Путин в Казан. Додик заяви, че е против западните санкции срещу Русия и присъединяването на Босна и Херцеговина към НАТО. 

Додик каза, че Република Сръбска е политически и институционално стабилна и подчерта, че има отлични отношения с президентите на Сърбия и на Унгария Александър Вучич и Виктор Орбан, предаде БТА. 

Додик каза, че Република Сръбска функционира в Босна и Херцеговина при сложни обстоятелства. Той се обърна към Путин с думите, че отношенията в Босна и Херцеговина не са никак прости и са много сложни. Милорад Додик подчерта, че високопоставени лидери от Република Сръбска са под американски и британски санкции.

„Сърбите бяха бомбардирани два пъти, в Република Сръбска и в Сърбия", каза Додик. Той твърди, че в резултат на тези събития много млади хора, новородени, страдат от последствия, причинени от обеднен уран.

Президентът на Република Сръбска нарече върховния представител в Босна и Херцеговина незаконен.

Днес Владимир Путин връчи в Казан на Додик орден „Александър Невски" заради приноса му за развитието на отношенията с Босна и Херцеговина и партньорството между Република Сръбска и Русия.

Той благодари за поддържането на отношенията с Русия и обяви своя ангажимент за укрепване на сътрудничеството в различни области.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

22.02 2024 в 07:41

душат си дупетата

краставите магарета

345

2

Джендо Джедев

22.02 2024 в 07:41

Рашетата обират пяната на целия свят. :D

2073

1

Johnny B Goode

21.02 2024 в 23:02

Уроди от всички страни, съединявайте се.
 
X

Да помогнем на украинските деца!