Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Израел, обсъждат още ограничения

OFFNews 23 септември 2020 в 15:48 2013 0

Израел съобщи днес за рекорден брой заразени с коронавируса за едно денонощие. Националният екип по борба с коронавируса днес ще обсъжда дали да не затегне ограничителните мерки, предаде Асошиейтед прес.

Здравното министерство съобщи за 6861 нови случая. Няма признаци, че разпространението на епидемията се забавя и страната с 9-милионно население в момента е с едно от най-високите равнища на заразени на глава от населението, предава БТА.

Здравните власти казват, че болниците бързо запълват капацитета си. 

Израелското правителство одобри въвеждането на 3-седмична строга общонационална карантина от 18 септември, с цел да се спре застрашителното разпространение на коронавируса в страната.

По време на карантината израелците не трябва да се отдалечават на повече от 500 метра от домовете си. Ресторанти, хотели, спортни и фитнес зали и басейни са затворени за посетители. Училищата също са затворени, поне за 2 седмици. Възможно е да се възстанови обучението в началните училища, но това ще зависи от броя на заразените. 

В Израел случаите се увеличават непрекъснато от смекчаването на първия кръг мерки за изолация през май, като особено силно са засегнати пренаселени места, където живеят най-вече ултраортодоксални евреи. Документирано е, че местните жители там организират масови събирания, включително молитви и сватби в нарушение на здравните разпоредби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови