Разрешиха на жените да се къпят топлес в басейните в Берлин

OFFNews 09 март 2023 в 17:51 10197 5

топлес

Снимка Pexels

Берлинчанки вече не са длъжни да носят горнище на банския във всички градски къпални.

Градските власти в Берлин разрешиха на жените да плуват без горнище на банския във всички басейни в германската столица, съобщи официалният сайт на кметството.

Решението е по повод жалба за дискриминация по полов признак, която е постъпила при омбудсмана. Жителка на Берлин е била възмутена, че не ѝ е позволено да плува топлес в басейна, въпреки че няма официални забрани за това.

Жената подчертала, че в общите правила на басейна се казва да се носят "налични в търговската мрежа бански костюми" - без да се посочват каквито и да било различия или ограничения по отношение на пола.

Градският съвет на Берлин разгледа жалбата и реши да доуточни в правилата, че "лицата от женски пол, както и лицата с гърди, възприемани като женски", не са длъжни да носят горнище на бански костюм в градските басейни.

"Взетото решение създава равни права за всички берлинчани, независимо дали са мъже, жени или небинарни, а също така създава правна сигурност за персонала на заведенията за къпане", обясняват от кметството.

Ръководителката на службата на омбудсмана на провинцията д-р Дорис Либшер коментира решението.

"Кабинетът на омбудсмана приветства решението за градските къпални, защото то създава равни права за всички берлинчани, независимо дали са мъже, жени или небинарни, и защото създава правна сигурност за персонала на дружествата за къпане. Сега е важно регламентът да се прилага последователно и да не се издават повече решения за забрани. Решението още веднъж показва колко успешно е създаването на независимата служба на омбудсмана, която подпомага гражданите и администрацията в бързото, безплатно и извънсъдебно уреждане на жалби за дискриминация", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

5

Constanza

09.03 2023 в 18:21

Ще снимат известно време и после ще им омръзне.

22547

4

dolivo

09.03 2023 в 18:20

междудругото тези дето ходят топлес на басейните не ходят за да плуват. не е практично да размяташ месата. аз съм дебел и с цял бански мн по добре се плува

22547

3

dolivo

09.03 2023 в 18:18

ся ще се напълнят басейните с мургави мъже, да зяпат, с телефончета да снимат

-480

2

Октим

09.03 2023 в 18:02

Тогава вече мъжете (особено тези с вкус) няма да стъпят по тези плажове, тъй като незнайно защо повечето германки се превърнаха в някакви изродени мутанти, които могат да уплашат всяка клетка в тялото ти!

1930

1

Муню

09.03 2023 в 17:50

И мъжете ще спрат да ходя заедно с половинките си! :)

А иначе, адвокатите (респективно съдиите) ще имат доста работа, особенно ако забранят непрозрачни очила!