Разкриха кои са виновните за военното престъпление в Кременчук

OFFNews 28 юни 2022 в 13:17 1111 1

военнопрестъпник
Военнопрестъпникът полковник Олег Тимошин

Руските военни, които са изстреляли ракетите по търговския център в Кременчук от стратегически бомбардировачи Ту-22М3, служат в 52-ри гвардейски тежък бомбардировъчен авиационен полк. Тази военна част 33310 е базирана в селището Шайковка в Калужска област в Руската федерация.

Това разкрива разследване на InformNapalm.

Този тежък бомбардировъчен авиационен полк е въоръжен със същите Ту-22М3, които атакуваха търговския център с ракети Х-22.

Понастоящем 52-ри въздушен полк се командва от полковник Олег Тимошин, който се явява пряко отговорен за военните престъпления, включително за обстрела на Кременчук и цивилните жертви. Командир на авиационния отряд на военна част 33310 е майор Алексий Иваненко.

На 27-и юни търговският център в Кременчук, Полтавска област, бе напълно разрушен в резултат на ракетна атака от страна на руските въоръжени сили. В момента на бомбардировката в мола е имало над 1000 души. До момента установените жертви са 18, има и десетки ранени.

Спасителите все още работят на мястото на инцидента. Друга руска ракета удари градския стадион.

Според командването на военновъздушните сили на Украйна ракетите са изстреляни от Русия от бомбардировачи Ту-22М3 с голям обсег на действие. Самолетите са излетели от летище Шайковка, а изстрелването е от района на Курск.

Украинският президент Володимир Зеленски определи атаката срещу мола в Кременчук като "един от най-дръзките терористични актове в европейската история".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови