Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Раниха бивш сръбски министър при засада пред дома му

OFFNews 15 ноември 2014 в 16:53 3348 0

Един от най-богатите сръбски бизнесмени и бивш министър в няколко правителства Милан Беко е бил ранен при засада пред дома му в Белгард и е в болница, вече в стабилизирано състояние, съобщи белградският вестник "Блиц".

Опитът за убийство на Милан Беко е станал в петък около 17.50 часа. Той е бил прострелян два пъти – в стомаха и гърдите, когато се е качвал в автомобила си. Шофьорът му го е спасил, като е запазил хладнокръвие и е подкарал мерцедеса S-класа на заден ход. Нападателят е стрелял още 4 пъти, но куршумите са попаднали в колата.

Улицата, на която се намира къщата на Милан Беко в Белград, е била слабо осветена. В момента на стрелбата бизнесменът е говорил с адвоката Ненад Попович, който е отказал коментар за инцидент пред "Блиц".

Животоспасяващата операция на простреляния е продължила около час, а шеф на екипа е бил министърът на здравеопазването Златибор Лончар. Състоянието на 53-годишния мъж е стабилизирано.

Полицията е започнала разследване на покушението. Иззети са записите от видеокамерите на всички къщи в околността. Проверки се извършват из цяла Сърбия, като е засилен и контролът по границата, пише сръбският вестник "Блиц".

Милан Беко не членува в политическа партия, но е бил министър в няколко правителства на различни партии и е участвал в някои от най-големите приватизационни сделки. В последно време е споменаван като кандидат за директор на компанията "Сръбски железници".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!