Рамзан Кадиров се похвали с орден от Путин за приноса си в развитието на Чечения

OFFNews 27 юли 2022 в 17:59 2484 4

Рамзан Кадиров

Снимка ТАСС

Рамзан Кадиров се радва на всеки подарен от Кремъл орден или звание.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин го е наградил с орден „Александър Невски“ за приноса му в социално-икономическото развитие на региона.

„По предложение на вицепремиера на Руската федерация Марат Хуснулин с указ на президента на Руската федерация бях награден с орден „Александър Невски“ за големия ми принос в социално-икономическото развитие на Чеченската република и ефективно решаване на задачи от голямо национално значение“, похвали се ръководителят на републиката в своя Telegram канал.

Кадиров добавя, че се е ангажирал да продължи да служи безкористно в полза на републиката. „За мен е най-голямата чест да получа награда от президента на Русия. Благодаря на Владимир Владимирович Путин за доверието и постоянното внимание към развитието на нашия регион! За себе си възприемам наградата като аванс, задължавам се да продължа самоотвержено да служа за доброто на Чеченската република и нашата велика родина - Русия", казва Кадиров.

Чеченският лидер получава редовно държавни отличия на Руската федерация, понякога по две или три годишно. Така например от "Заслуги пред отечеството" има два - трета и четвърта степен. Има още Орден за мъжество, Орден на честта, медал "За воинска доблест", има и чеченски орден, "Кадиров", носещ неговото име. През 2006 стана Герой на Русия, а освен това е суетността си поддържа и с почетни звания. В частност Рамзан Кадиров е Заслужил деятел на физическата култура на Чеченската република и Заслужил строител на Чеченската република. През 2020 година Путин го направи и генерал-майор от Росгвардия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

4

fiki

27.07 2022 в 20:32

безкрайно развитие направо, в сравнение с пълното унищожение, развитие по рашистки

12073

3

IvanofRumen

27.07 2022 в 20:06

Рубриката.

12073

2

IvanofRumen

27.07 2022 в 20:05

Приноса в развитието на Чечня. Чечня много се развива, да Това е за рубликата no comment.

-8580

1

Чеченски тикток инфлуенсър.