Ракетна атака в Украйна, има загинали и ранени

OFFNews 28 август 2023 в 08:56 2403 2

Ракетна атака

Снимка УКРИНФОРМ

Двама души са загинали тази нощ, има и ранени, след ракетна атака на руските нашественици в Полтавска област в Украйна. 

Това съобщи в Telegram Дмитро Лунин, началник на Полтавската областна военна администрация, цитиран от Укринформ. „В резултат на вражеската атака двама души са загинали, двама са откарани в болница с леки наранявания, местонахождението на още двама души към момента е неизвестно“, уточнява той.

Според Лунин напълно унищожен от вражеския удар е производствен цех. Издирвателните операции и разчистването на отломките продължават. 

В нощта на 28 август руските нашественици атакуваха Украйна с ракети, използваха и две управляеми авиационни ракети Х-59, изстреляни в посока Кривий Рог от въздушното пространство на временно превзетата част от Херсонска област. Украинските защитници са унищожили две крилати ракети "Калибър" и две Х-59. Авиацията на Военновъздушните сили е нанесла над 10 удара по противника. 

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр съобщи за освобождаването на Работино в Запорожка област на южния фронт. „Работино е освободено и по-нататък нашите войски се придвижват на югоизток“ от това селище. Маляр информира, че въоръжените сили на Украйна напредват, "въпреки яростната съпротива на врага", цитира думите й УНИАН. 

Русия съобщи, че е свалила украински дрон, летящ към Москва, в ранните часове днес, за кратко полетите над столицата бяха преустановени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Д-р Мазникуров

28.08 2023 в 18:39

бекеr4o, Има една тънкост тук, според мен поне. Да, Зеленски каза че военните действия не би трябвало да преминават на територията на Русия - по ясно дадени аргументи. Но по въпроса за Крим ... ами чисто и просто Крим НЕ Е територия на РуZZия, и това почти никой не го оспорва (ако не броим самите рашистки песоглавци)! И затуй там ще има бой по каските докато не си разкарат крадливите задници! Той просто им предлага да го направят по-безболезнено за всички, най-вече за самите тях! Не че имам големи надежди че ще го послушат, но както е тръгнало не се знае, може пък и да "премислят" малко :)!

-529

1

6екеr4о

28.08 2023 в 09:59

Тия изроди няма да престанат със злодеянията си, всяка сутрин се чудя каква нова ругатня/пцувня да измисля/напиша, а кървавата вакханалия продължава...

Вчера Президент Зеленски е признал в интервю, че войната не трябвало да преминава на територията руССия, защото украинците щяли да останат сами, без подкрепа от съюзниците....

Това са все безрадостни/умопомрачителни новини!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки