Queen забраниха на Тръмп да пуска We Will Rock You

OffNews 15 октомври 2019 в 11:37 2789 0

Легендарната група Queen принуди американския президент Доналд Тръмп да премахне от социалната мрежа Туитър пост с видео от песента им We Will Rock You от 1977 г., съобщи Buzzfeed. 

На 9 октомври Тръмп публикува видеоклипа, в който говори пред тълпа, а музикалният фон е на We Will Rock You. За пет дни, преди да бъде свален, клипът е видян 1,7 милиона пъти.

Представител на бандата сигнализира, че песента е ползвана за кампанията на президента без разрешение и добавя, че е започнала процедура за защита на авторските права. 

Още през 2016 г. рок групата обвини Тръмп, че е ползвал без разрешение We Are The Champions на националния конгрес на Републиканската партия. Тогава групата излезе с изявление чрез своя издател Сони/Ай Ти Ви Мюзик, заявявайки, че самите музикантите не са съгласни тяхната музика да служи за политически цели в която и да е държава, вкл. за агитация за Тръмп и републиканците.

Миналата седмица Тръмп имаше сходен казус с певеца Принс, когато си позволи да използва парчето Purple Rain на предизборна среща в  Минеаполис, Минесота. В писмено изявление представител на Принс сподели, че изпълнителят не е съгласен негови песни да бъдат употребявани в кампанията.

Други музикални величия като R.E.M., Aerosmith и канадският композитор Нийл Йънг също призоваха Тръмп да не ползва тяхна музика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!