ПВО на Украйна свали 9 от 13 руски дрона

OFFNews 08 юни 2024 в 10:41 1387 1

Украински войници обстрелват руски позиции в Донецкия регион

Снимка Oleg Petrasiuk/Ukrainian 24 Mechanised brigade via AP/БТА

Украински войници обстрелват руски позиции в Донецкия регион

Украинската противовъздушна отбрана (ПВО) и мобилни групи за противодействие на дронове свалиха 9 от 13 руски безпилотни самолета над четири региона на страната, съобщиха военновъздушните сили, предаде Ройтерс.

Произведени в Иран дронове "Шахед" са били свалени над централната част на Полтавска област, югоизточното Запорожие и Днепропетровск, както и над Харковска област в североизточната част на страната, се казва в изявлението. Също така е била свалена и една руска ракета X-59, изстреляна от региона на Курск.

Серхий Лисак, областен управител на Днепропетровска област, заяви, че нощна атака с дрон е нанесла щети на търговски и жилищни обекти, както и е повредила и електропровод. Подробности за щетите в другите региони не бяха съобщени.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    1

    Кок

    09.06 2024 в 16:08

    Ежедневно се убеждавам че Путинова Русия няма модерни оръжия щом е изпаднала до там да купува Ирански дронове и оръжия от Сев.Корея значи голям срив в държавата./то си е резил/Вече от 30 год някой да ми посочи велик Руски човек на наука техника медицина.Няма.Руската нация винаги е раждала Велики хора създали много.Путин съсипа Русия световни светила от Русия вече няма,А ИМАШЕ Безброй многократно
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх