Путин: Западните санкции се провалиха

OFFNews 18 април 2022 в 17:53 6989 10

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че санкционната политика и икономическата "светкавична война" на Запада срещу Кремъл са се провалили, предаде БТА.

"Очевидно е, че в последно време главен негативен фактор за икономиката беше поредният санкционен натиск на западните страни", каза Путин на съвещание по социално-икономически въпроси. Според него те са очаквали финансово-икономическата обстановка в страната бързо да бъде подкопана, да се предизвика паника на пазарите, колапс на банковата система и мащабен дефицит от стоки по магазините.

"Но вече можем да кажем с увереност, че тази политика спрямо Русия се провали", заяви руският държавен глава. По думите му санкциите не са подминали техните инициатори, тъй като се наблюдава растеж на инфлацията и безработицата, влошаване на икономическата динамика в САЩ и европейските страни, спад на жизненото равнище на европейците и девалвация на техните спестявания.

Ситуацията в икономиката на Русия се стабилизира, курсът на рублата се връща към равнищата от началото на февруари, възстановяват се запасите от стоки в търговските вериги и равнището на търсенето, твърди Путин.

Руският президент подчерта, че във външната търговия Москва трябва да ускори прехода към разплащане в рубли и други национални валути на страни, които са надеждни делови партньори.

Броят на официално регистрираните безработни в Русия е на много ниско равнище, допълни Владимир Путин. Като ключово условие за осигуряване на реален растеж на доходите на гражданите той посочи създаването на нови, добре платени работни места, засилването на икономическата динамика, развитието на промишлеността и на други отрасли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

13

alfakentavur

19.04 2022 в 15:22

Путлер като всеки човек, който не знае какво точно прави - имитира. Чул, че се говори, че му се провалил блицкрига в Украйна в първите дни на агресията и решил да употреби тази думичка. Без значение дали е на подходящо място или не.

1220

12

хr4

18.04 2022 в 22:07

Не му се връзвайте на късия. Санкциите не са блицкриг. Санкциите са позиционна война. Ефекта тепърва ще го лапат.
Сотка, нещо се подочува, че са спрели работа Уралвагонзавод и Челябинския тракторен заради липса на чаркаляци. Верно ли е? Я питай шефчетата. Ма те па няма да ти кажат. С Арматата кво става? Франсетата не пращат чипове, а? Руската гордост е на трупчета! Еб@ти унижението!!!
*Уралвагонзавод-единствения останал танков завод в РФ
*Челябински тракторен завод-единствения останал танкоремонтен завод

4038

11

Moirae

18.04 2022 в 21:14

Остава путлер да излезе и да ги обяви за успешни.

2550

10

alfakentavur

18.04 2022 в 21:06

Я какво имаме тук. Липса на синхрон в опорките:

"Москва призна за сериозни икономически проблеми"
"Набиулина: Руската икономика не може да оцелее безкрайно с финансовите си резерви"

12073

9

IvanofRumen

18.04 2022 в 19:33

Пуtинко ти за западните страни не бери грижа. Притеснявай се да не се усетят зомбираните от тебя рашисти, че тогава жална ти.......

-2175

6

IvanGrozn

18.04 2022 в 19:26

Каква е тая руска Македония? Тая упорка е нова. Да не би да си мислиш, че България иска да напада Македония? Защо? Каква полза би имало от това? Тук в България не сме диктатура. Няма нужда да ни държат в подчинение и да ни разсейват със злоба насочена към нашите съседи. Жалък трол! А руснаците, че издържат не е лъжа. Крепостничеството е дълбоко вкоренено в тяхната същност и ежедневие.

2550

4

alfakentavur

18.04 2022 в 19:00

Тъй като Путлер е доказан хроничен лъжец. Това трябва да се чете:

Западните санкции успяха.