Путин за атаката с дронове срещу Москва: Не ние започнахме тази война, това е тероризъм

OFFNews 30 май 2023 в 17:57 5712 9

Снимка ТАСС

Владимир Путин

Това е тероризъм, не ние започнахме тази война. Така руският президент Владимир Путин коментира по време на посещението си в центъра „Зотов“ днешните атаки с дронове срещу руската столица Москва. Путин свърза атаките с успешно проведена руско ракетно нападение преди дни срещу щаба на военното разузнаване в Киев.

„Руската федерация нанася удари на територията на Украйна, но го прави "с далекобойно високоточно оръжие конкретно по обекти на военната инфраструктура, или по складове с боеприпаси, или с ГСМ, използвани за бойни действия". И така, "преди два-три дни" руските въоръжени сили нанесоха удар по щаба на военното разузнаване на Украйна“, каза Путин.

„Киевският режим избра друг път, път за сплашване на Русия, за сплашване на гражданите на Русия и удари по жилищни сгради. Това, разбира се, е явен признак на терористична дейност. Но на първо място искам да кажа, че системата за ПВО на Москва сработи нормално, удовлетворително, макар и да има над какво да се работи. Срещали сме се с такива проблеми и на летището Хмеймим в Сирия. Просто е несъпоставима територията на самата наша авиобаза и Москва – огромна. Но като цяло е ясно какво трябва да се прави за уплътняване на ПВО на столицата и ще го правим. Но мен даже не ме безпокои това, колкото опитите да се предизвика ответна реакция на Русия, това е целта, те ни провокират за огледални действия. Ще видим какво ще правим с това“, каза руският лидер.

"Не ние отприщихме тази война през 2014 г. - режимът в Киев отприщи война в Донбас. И ние не използваме тези средства, които използват украинските големци. Другото потвърждение за това е атаката срещу мирни обекти в Москва“, повтори официалната позиция на Кремъл Владимир Путин.

По-рано днес говорителят на руския президент Дмитрий Песков обяви, че Кремъл няма да коментира атаките с дронове. Вероятно усилените коментари и недоволството за работата на руските служби и ПВО са станали причина все пак по-късно Путин лично да коментира ситуацията от сутринта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

9

6екеr4о

31.05 2023 в 14:18

Със задоволство констатирам, че днес форумчето представлява един пълен анализ на телесните, духовни и душевни дадености на Путя, като в личната ми класация най-напред е обобщението: "нагъл лъжец и пълен социопат".

1050

8

пророк Данаил

31.05 2023 в 13:29

Не ние започнахме тази война, казва един сенилен старец. Не разбира се, Украйна сама нахлу в страната си и се самобомбардира с останалото й руско оръжие.....Дали да кажа, че е ЛУД, или то си е ясно и без коментар

1000

7

Зла свекърва

31.05 2023 в 08:36

Кой изпрати необозначени войници в Крим?
Кой изпрати необозначени войници в Донбас?
Кой изпрати тежки въоръжения в Донбас?
Кой ръководи медиите в Русия, които бълват злъч към Украйна?
Кой извърши нападението над Украйна през 2022 г.?
Кой изпрати 60 км. танкова колона към Киев?
Кой обстреля Мариупол?
Кой изпраща ракетна атака към Киев?

Путин казва: не бях аз. Да не би да го държат в някаква килия и от негово име да действат някакви други лица? За какъв тероризъм говори този, след като досега войната, която води Русия срещу Украйна бе крайно асиметрична в полза на Русия? Украинците само се отбраняват, а руснаците се считат жертва на тероризъм, след като вършат такива мизерии в украинска територия от 2014 г. насам?

No passaran!

723

6

user4eto

31.05 2023 в 08:26

Шизофреник наакан !

345

5

Джендо Джедев

30.05 2023 в 22:13

Пффффхахахахахахаха! Тоя пигмей на каква точно дрога е? Всъщност той си върти игричките, на дрога са тия дето му вярват.

2099

4

Mateevk

30.05 2023 в 19:37

Не, този урод живее в миналото, където иска да завлече и нас.

936

3

escrin

30.05 2023 в 19:36

@Johnny,
не мисля, че е в паралелна вселена, това би означавало, че няма връзка с реалността, само че той много добре разбира как стоят нещата, просто е изключително нагъл лъжец и пълен социопат. Иначе по въпроса с уродливостта му спор няма.

705

2

Деспин Митрев

30.05 2023 в 18:17

Ми не ми! САЩ я започнаха тази война - кой друг? Те ни принудиха и измамиха нас(простите), да започним тази война, но те са виновните! Това и в Хага ще го кажа, нали, ако ме докопат. Сега да подсилим охраната на мацква, че паниката е лошо нещо - показва слабостта на иначе силния руски народ!

Искам да кажа бравос на анализаторите, усещам играта, но - МОЛЧАТь!!! - както са казали на Поручик Ржевски.

2073

1

Johnny B Goode

30.05 2023 в 18:02

Този урод наистина живее в някаква паралелна вселена.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки