Путин видя деградация на западната демокрация в резолюцията на ЕП за руската пропаганда

ОFFNews 23 ноември 2016 в 17:10 8246 12

Президентът на Русия Владимир Путин коментира приетата по-рано днес от Европейския парламент резолюция за борбата с руската пропаганда, заявявайки, че приемането на решението показва деградация на демократичните идеи.

"Ако вземат решението, това означава, че наблюдаваме политическа деградация на демократичните идеи в западното общество", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Евродепутатите приеха с 304 гласа "за" резолюцията, в която се посочва, че ЕС трябва да предприеме мерки за справяне с дезинформацията от страна на Кремъл. Според ЕП пропагандата се е засилила след анексирането на Крим, а инструментите на Москва включват медии като "Русия днес" и "Спутник". Според европейските представители Русия не само плаща на тролове, но и финансира партии в Европа.

„Наскоро – и тези опити продължават – те се опитаха да ни научат на демокрация и винаги сме чували от тези учители, че най-ужасният начин да се справиш с противниците е да забраниш нещо, което не съвпада с приципите и нормите на демокрацията. Откритата дискусия винаги е най-добрият начин“, каза oще руският президент, цитиран от „Спутник“.

Друг акцент в резолюцията е противопоставянето на пропагандата от страна на "Ислямска държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12044

12

Backko

24.11 2016 в 10:50

Стожера на демокрацията се изказа. Човека дето е наложил жестока цензура вкъщи, обяснява навън колко е лоша тя:).

77927

7

El Commandante

23.11 2016 в 18:34

Едно е сигурно, Маргарита Симонян потрива доволно ръце, ще се смее щастливо по целия път до банката....