Путин вероятно е безскрупулна личност, предположи Тръмп

OFFNews 16 юли 2018 в 12:43 2079 0

В отговор на журналистически въпрос американският президент Доналд Тръмп се съгласи, че вероятно руският му колега Владимир Путин е безскрупулна личност.

Часове преди днешната им първа самостоятелна среща в президентския дворец във финланската столица Хелзинки предаването Good Morning Britain излъчи интервю с него, в което американският държавен глава изразява желанието си да се разберат с Путин.

В същото време, Тръмп уточнява, че не познава добре руския президент, така че не може да твърди, че руският държавен глава е безскрупулен:

"Не го познавам... Срещал съм го няколко пъти...", казва американският президент пред журналиста и подчертава, че ако се разберат с Путин, това ще е нещо добро.

Срещата няма официален дневен ред. Очаква се американският държавен глава да повдигне въпроси за Сирия, Украйна и разпространението на ядрените оръжия. Първоначално двамата президенти ще разговарят на четири очи, в присъствието само на преводачите си, след което ще се състоят руско-американски преговори във формат работен обяд, с участието на някои членове на делегациите, съобщи по-рано външнополитическият съветник на Путин Юрий Ушаков. След това лидерите ще проведат съвместна пресконференция. Предвидено е изказване на президентите, след което те ще отговорят на четири въпроса: по два от всяка страна.

Тръмп и Путин разговаряха за пръв път на 7 юли 2017 г. в кулоарите на Г-20 в Хамбург. През ноември същата година Путин и Тръмп се срещнаха по време на форума на АТИС във Виетнам и одобриха съвместно изявление във връзка със Сирия. Откакто американският лидер встъпи в длъжност преди година и половина, двамата с руския държавен глава са провели и няколко разговора по телефона, припомня ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews