Quantcast

Путин вдигна по тревога Черноморския флот и Южния военен окръг

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2016 в 09:30 10499 21

airplane
Руските самолети имитират действията на противник, за проверка на противовъздушната отбрана

Внезапна проверка на бойната готовност започна в 5 часа тази сутрин в руския Южен военен окръг по заповед на върховния главнокомандващ Владимир Путин, предадоха осведомителните агенции. По тревога са вдигнати още Черноморския флот и Каспийската флотилия. "В съответствие с решението на върховния главнокомандващ от 5 часа тази сутрин войските на Южния военен окръг, отделни съединения на въздушнодесантните войски и военнотранспортната авиация са приведени в пълна бойна готовност. От този момент пристъпихме към внезапна проверка на бойната готовност на войските на югозападното стратегическо направление", обяви министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Във въздуха са вдигнати 8 различни типа самолети и хеликоптери, които изпълняват ролята на контролни цели и имитират действията на нарушители на въздушното пространство, уточнява ТАСС. Те се опитват да прелетят на пределно малка височина като следват релефа на повърхността и по този начин проверяват готовността на противовъздушната отбрана.

Сутринта на 8 февруари командирите на части и съединения са получили секретни пакети с указания да се изнесат в указаните райони и полигони, информира тв "Звезда".

"Необходимо е да бъде отработен целия спектър от задачи, решавани от органите за управление и войските, в това число и по борба с терористични заплахи, ликвидиране на последствия от природни и техногенни катастрофи. Ще се оценят и възможносттите на съединенията да извършват марш и създават нови групировки", обясни някои от целите на мащабното учение Сергей Шойгу.

По време на маневрите ще бъдат задействани авиация и сили на ПВО. Ще бъде проверена готовността им да отразяват въздушни удари на противника и да защитават важни военни и държавни обекти.

На финала на внезапната проверка ще бъдат проведени мащабни оперативно-тактически учения.

По поръчение на Шойгу ръководството на маневрите на Черноморския флот и Каспийската флотилия ще поеме изпълняващият длъжността главнокомандващ на ВМФ адмирал Владимир Корольов. В районите на морските учения ще бъдат изпълнявани практически задачи, гласи първоначалната информация без да се уточнява какви конкретно ще бъдат те. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2016 в 21:20

В отношение на сунити шиити статията е малко куца. Но в тази долу нещата са по пипнати
http://wpress.bg/index.php/politics/item/418-istinskata-prichina-za-voinata-na-sunitskata-sauditska-arabiya-s-shiiti te

09.02 2016 в 20:37


Ми кво, може да се приеме като общо твърдение, макар че статията е слаба, а в частта за сунито - шиитска война - глупава.

09.02 2016 в 20:19

Май Обама и Путин се договориха вече а другото дрън дрън
http://wpress.bg/index.php/politics/item/670-2016-02-09-putin-obama

09.02 2016 в 19:50

ПУТИН ЩЕ НАВРЕ В МИШИ ДУПКИ ВСИЧКИ ЧАЛМИ АМА ПЪРВИ МАЙ ЩЕ Е ЕРДОГ@НЧА. ХА ХА ХА

09.02 2016 в 17:08

Сакън, бабаджанлар!... Няма ли кой да каже на нашите военни да спрат с провокативните действия? Ясно е като бял ден, че военната активност на Българска Армия сериозно притеснява Москва! Ами как иначе? Още 2001 година, га поръчвахми двигатели за Миговете, от РСК МиГ казаха на зам-министър Соня Янкулова: "Бавим доставките, защото нали после с тези самолети ще воювате срещу нас!" (За сведение - това беше преди България да стане член на НАТО). Така че, ясно е, че действията на нашите воеени са коренът и източникът на напрежението. Това също става напълно ясно от руските медиийййй, където ясно пише че България вече е вражеска държава, но и предател, защото вече не е благодарна за освобождението от турско робство. Така че, това е лошата новина. Добрата новина е, че явно руснаците много, ама много ги е страх от нас. Иначе просто не виждам защо биха правили толкова разузнавателни полети по морската ни граница. Публична тайна е, бабаджанлар, че през ден-два наши изтребители излитат по руски цели в Черно море, обаче не смеят да пратят бомбиери, както правят до базата Гуам на сащ - явно от нас ги е страх даже повече, отколкото от Големия Брат. Затова, спете спокойно. Нашата армия ни пази!

09.02 2016 в 15:57

Къде е новнината? Русия за разлика от България си поддържа армията...къде е изненадата? САЩ също правят учения и Германия и Полша, дори и ние правим. Е няма авиация вече, но ...

09.02 2016 в 14:34

Тоя малкия не се навоювА!

09.02 2016 в 13:34

Закъсня, вече не може да влезе.
Той затова искаше "зона за сигурност", примерно 150 километра по границата и 70 в дълбочина. Това е примерно тиловата полоса на армия. Само че Алепо и двата ключови града на фланговете му вече паднаха, сирийците си ги взеха. Сега турците вече нямат плацдарм на който да влязат. Да се заврат на не пролетаема, ами прострелваема от артилерията територия е самоубийство, и те го знаят. Толкова повече, че там е относително равно, танковете могат да работят, и точно там сирийците вече имат Т-90, срещу който турците нямат нищо. Нямат и авиация, понеже руснаците ще свалят всичко, което пресече границата.
Така че им остават само ариегардни вестникарски писъци, и разбира се глупостите и гадостите с "бежанците".

09.02 2016 в 13:08

Работата взе да става дебела, ако Ерголям влезе в Сирия войната е сигурна, дано бабчето му е напълнила главата.

09.02 2016 в 12:36


Този коментар е скрит от модератор, защото съдържа спам, омразна реч, сексуално съдържание или призовава към насилие.


Моля да се обоснове мишока изтрил ми поста, кое от написаното покрива поне един от горните критерии?

1. Монитор - пеевска медия
2. Офнюз в лицета на неговия главен редактор - платена грантовска медия на АзБ
3. Монитор - по-бързи в новината от оффнюз, защото са публикували още вчера.
4. Йончев главен редактор на Монитор, - ще речете, че не било по времето когато медията била пеевска. Ами добре, тогава беше блъсковска. Това по-добре ли е?!

Платене мижитурки!
Ето да си направите справка за думичката и да измислите ДРУГО основание, за да изтриете поста ми.

http://rechnik.info/мижитурка

А ако иска триещия може да направи справка и какво мисля за него тук

http://rechnik.info/мухльо